UPM ForMi laajenee myös taloustarvikkeiden valmistusmateriaaliksi

-  Luonnonkuitukomposiitissa uusiutuva raaka-aine korvaa uusiutumattoman

(UPM, Helsinki, 4.12.2012) – UPM:n kehittämä luonnonkuitukomposiitti UPM ForMi laajenee myös taloustarvikkeiden valmistusmateriaaliksi. Kestävää kehitystä ja muotoilua tuotteissaan korostava suomalainen Onnioon Oy tuo markkinoille ensimmäisen UPM ForMista valmistetun kotitaloustuotteen, ekologisen tiskiharjan, joulukuun alussa.

”Olemme iloisia, että UPM ForMi löytää uusia käyttökohteita. Ekotiskiharja on tärkeä avaus kotitalouksien käyttötavaroiden valmistuksessa. Luonnonkuidusta valmistettavien taloustarvikkeiden myötä kotitalouksien hiilijalanjälki pienenee selvästi, koska UPM ForMi soveltuu moniin tuotteisiin”, UPM ForMi -liiketoiminnan johtaja Stefan Fors sanoo.

Onnioon on vuosi sitten perustettu perheyritys, jonka toiminnassa ympäristö ja vastuullisuus ovat tärkeässä roolissa. Alusta saakka yritys on pyrkinyt löytämään materiaaleja, jotka kuormittavat luontoa mahdollisimman vähän.

”UPM on meille tärkeä kumppani, sillä aiemmat materiaalitoimittajat eivät ole pystyneet tarjoamaan, mitä ovat luvanneet. Lähes puolet UPM ForMista on uusiutuvaa luonnonkuitua ja materiaali on täysin kierrätettävää. Lisäksi se tuntuu käteen lämpimältä sekä kestää käyttöä ja konepesua”, Onnioonin perustaja ja muotoilija Janne Loiske kertoo.

Tulevaisuudessa UPM ForMin käyttö kodeissa laajenee entisestään. Onnioon tuo ekotiskiharjojen lisäksi myyntiin erilaisia luonnonkuidusta valmistettuja siivous- ja puutarhanhoitovälineitä. UPM ForMi on myös hyväksytty turvalliseksi leikkikalujen valmistusmateriaaliksi.

Ensimmäiset Onnioonin valmistamat kestävät ja ekologiset tuotteet tulevat myyntiin joulukuussa. Jakelusta vastaavat Stockmann ja Kodin Ykkönen

Lisää aiheesta:
Kuvia UPM ForMista ja siitä tehdyistä tuotteista: http://pet.upm.com/?cart=5761-gilcmlefkd&l=EN
Onnioon: www.onnioon.fi

Lisätietoja antavat:
Stefan Fors, johtaja, UPM ForMi, puh. 040 571 3338
Janne Loiske, muotoilija ja perustaja, Onnioon, puh. 044 0333803

UPM ForMi on uusi, erittäin laadukas ja kestävä luonnonkuitukomposiittituotteiden materiaali ruiskuvalutuotantoon. Uusiutuvista kuiduista ja muovista tehty seos on turvallinen, hajuton ja tasalaatuinen. UPM ForMi valmistetaan puhtaista polymeereistä ja sellusta ja se soveltuu erinomaisesti sekä teollisuus- että kuluttajatuotteiden valmistukseen. Uusiutuvan raaka-aineen ja UPM:n hankintaketjun ansiosta uuden komposiitin hiilijalanjälki on pieni. www.upmformi.com

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 23 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 17 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News