UPM Bonvesta Lappeenrannan loma-asuntomessuilla, messuosastona 110 -vuotias höyryhinaaja s/s Hurma

​(UPM, Lappeenranta, 19.6.2012)  -  UPM esittelee rantatontti- ja metsätilatarjontaansa loma-asuntomessuilla Lappeenrannassa 25.6.- 6.7. ja 8.7.2012 klo 10 -18. Esittelypisteenä UPM:llä on yhtiön omistama 110-vuotias höyrylaiva s/s Hurma, joka kelluu kahden viikon ajan UPM Bonvestan messuosastona lomamessualueen laiturissa.

UPM on yli 30 vuoden ajan jalostanut maaomaisuuttaan Suomessa korkealaatuisiksi ja halutuiksi Bonvesta -rantatonteiksi. Bonvesta -rantatontteja on myyty reilusti yli 10 000 kappaletta. Tällä hetkellä myynnissä olevia rantatontteja löytyy Hämeestä Itä-Suomeen Suur-Saimaan rannoille ja Pohjois-Karjalasta aina Kuusamoon saakka. Tarjolla on runsaasti erilaisia kohteita niin erämaiden keskeltä kuin monipuolisten harrastusmahdollisuuksien läheisyydestä. UPM Bonvestan tarjonnasta löytyy ainutlaatuisia tontteja sekä veneily- ja retkeilyreittien varrelta että metsästys- ja kalastusmahdollisuuksien ääreltä.

Rantatonttien lisäksi myynnissä on hyvinhoidettuja UPM Bonvesta -metsätiloja, joiden laaja valikoima tarjoaa mahdollisuuksia niin harrastepalstan ostajalle kuin metsäsijoittajallekin.      

Myynnissä olevat rantatontit ja metsätilat löytyvät osoitteesta www.bonvesta.fi. Verkkopalvelussamme julkaistaan uusia kohteita myyntiin viikoittain. Samasta palvelusta voi tilata omaan sähköpostiin uusista rantatonttikohteista kertovan Rantavahti -uutiskirjeen ja uusista metsätilakohteista kertovan Metsänvartija -uutiskirjeen.

Höyryhinaaja s/s Hurma täyttää tänä vuonna 110 vuotta

Messuosastomme s/s Hurma, liki 24-metrinen höyryhinaaja, on liikkunut Saimaalla ja Suomenlahdella vuodesta 1902. Hurman omistajaluettelo on osa suomalaista metsähistoriaa: T.J. Salvesen Osakeyhtiö 1902-1923, Kaukas Oy 1923-1969, Tehdaspuu Oy 1969-1997 ja UPM-Kymmene Oyj 1997-.

Uitto oli avainasemassa Itä-Suomen metsäteollisuuden kehittymisessä. Höyrylaivojen aikakaudella raaka-aine kulki uittaen pitkiä matkoja ylävesiltä eteläisen Saimaan tehtaille. Tuolloin eri metsäteollisuusyritykset omistivat satoja höyryaluksia käsittäneen laivaston. Vuonna 2012 metsäteollisuuden omistuksessa on ainoastaan yksi höyrylaiva, tänä vuonna 110 -vuotisjuhliaan viettävä s/s Hurma.

Alus on edelleen hyväkuntoinen. Omistajayhtiö UPM pitää siitä hyvää huolta, ja kesäisin se liikennöi vilkkaasti lähinnä Saimaalla. Tänä kesänä kesä-heinäkuun vaihteessa alus toimii päivisin UPM Bonvestan uivana messuosastona Lappeenrannan loma-asuntomessuilla ja iltaisin yhtiön edustusristeilijänä eteläisellä Saimaalla. 

Hurmaava s/s Hurma on vuosien mittaan kuljettanut satoja vieraita; asiakkaita, henkilöstöä ja sidosryhmiä. Viime vuosien kohokohtia ovat olleet pitkät purjehdukset. Kesällä 2010 Hurma hurmasi savolaiset kahden viikon kiertueella Kuopiosta Lappeenrantaan. Pietarin kaupungin täyttäessä viime vuonna 308 vuotta oli joukko suomalaisia höyrylaivoja kutsuttu juhlistamaan kaupungin merkkipäivää – s/s Hurma oli luonnollisesti mukana.

Lisätietoja antavat:
Rantatontit: Markkinointipäällikkö Heli Hakala, UPM, Pohjois-Euroopan metsäliiketoiminta, maankäyttö ja kiinteistöt, puh. 040 585 6383
Metsätilat: Myyntipäällikkö Riitta Väisänen, UPM, Pohjois-Euroopan metsäliiketoiminta, maankäyttö ja kiinteistöt, puh. 0400 546 690.
Höyryhinaaja s/s Hurma: terminaalipäällikkö Kari Väisänen, puh. 040 833 0354, konemestari Kimmo Ruuskanen, puh. 040 548 3883

Lisätietoa ja kohde-esittelyt Bonvesta -rantatonteista ja -metsätiloista verkkopalvelussa www.bonvesta.fi

Lue myös Riitta Väisäsen blogi s/s Hurmasta