UPM, Outokumpu Technology ja Suomen Teollisuussijoitus perustavat RFID-antennien valmistukseen erikoistuvan yhtiön globaaleille markkinoille

UPM, Outokumpu Technology ja Suomen Teollisuussijoitus ovat perustaneet yhteisyrityksen valmistamaan korkealaatuisia RFID (radio frequency identification) –antenneja sekä kehittämään niiden tuotantoteknologioita. Yritys on ensimmäinen RFID-antenneihin erikoistunut, globaaleille markkinoille tähtäävä massavalmistaja maailmassa.

UPM:n omistusosuus perustetusta yhtiöstä on 38 prosenttia. Outokumpu Technology ja Suomen Teollisuussijoitus omistavat yrityksestä 28 prosenttia kumpikin ja yhtiön johto 6 prosenttia. Yrityksen tavoitteena on aloittaa antennituotanto syksyllä 2005.

"RFID-etätunnistimien kysyntä kasvaa voimakkaasti globaalisti. Alalla ei ole toistaiseksi ollut riittävän vahvaa antennitoimittajaa. Uuden yrityksen toimintamalli perustuu UPM:n ja Outokumpu Technologyn erikoisosaamisen yhdistämiseen sekä omistajayhtiöiden vahvoihin resursseihin", UPM:n strategisesta kehityksestä vastaava johtaja Heikki Sara sanoo.

UPM ja Outokumpu ovat jo pitkään yhdessä kehittäneet RFID-antennien tuotantoteknologioita. UPM:llä on useiden vuosien kokemus itse RFID-tunnistimien valmistuksesta UPM Rafsecissa. Outokumpu Technology tuo yritykseen merkittävää metallurgia- ja teknologiaosaamista. Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, jonka toiminnan tavoitteena on riskirahoituksen keinoin edistää suomalaisen yritystoiminnan kasvua.

RFID-antenni on keskeinen komponentti radiotaajuustekniikkaan perustuvissa etätunnistimissa. Antenni välittää radioaalloilla tietoa lukijan ja tunnistimen välillä. Etätunnistimia käytetään älykorteissa ja –tarroissa mm. tuotetunnistuksessa ja varastonhallinnassa.


Lisätietoja antavat:
Johtaja Heikki Sara, Strateginen kehitys, UPM, puh. 0204 15 0040 (klo 9-12)
Teknologiajohtaja Vesa Sorri, UPM New Ventures, puh. 0400-463 833


UPM
Viestintä
12.4.2005