Suomessa suunniteltu UPM ProFi Deck sai Kevin's Green Heroes -tunnustuksen

(UPM, Helsinki, 29.4.2011 klo 09.30) – Suomessa suunniteltu monikäyttöinen komposiittimateriaali UPM ProFi on saanut Kevin’s Green Heroes –tunnustuksen Isossa-Britanniassa.

Kevin McCloud on kotimaassaan maineikas arkkitehti ja tv-toimittaja, joka on tullut tunnetuksi jo vuosikymmenten ajalta Grand Designs –TV-ohjelmastaan. Rakentamisen ja remontoinnin innovaatiot hyvin tunteva arkkitehti lanseerasi vuonna 2010 Kevin’s Green Heroes –konseptin, jossa kymmenelle tuotteelle tai keksinnölle annetaan tunnustus niiden ympäristötekijöistä. Palkinnon voi saada esimerkiksi ympäristöystävällinen rakennusmateriaali tai palvelu.

UPM ProFi Deck herätti McCloudin kiinnostuksen kestävänä piharakentamisen designina.

”UPM:läiset ovat työskennelleet ahkerasti luodakseen piharakentamiseen uutta ilmettä. Kevin’s Green Heroes –tunnustus on upea huomio tälle työlle. Toivon, että palkinnon tuoman huomion avulla yhä useammalle kuluttajalle ympäristöystävällinen komposiittimateriaalimme tulisi tutuksi”, toteaa UPM ProFin myynti- ja markkinointijohtaja Edward Robinson.

UPM ProFi Deckin tuotannossa ympäristöasiat on huomioitu tuotteen koko elinkaaren ajalta. ProFi Deck antaa uuden elämän tarralaminaattituotannon ylijäämämateriaalille, joka muuten päätyisi kaatopaikalle tai poltettavaksi. Suuri osa tuotantojätteestä kierrätetään uusien tuotteiden raaka-aineeksi. Myös valmistuksessa käytettävä jäähdytysvesi kierrätetään ja pakkausmateriaalit on minimoitu. PEFC-sertifikaatti todentaa, että UPM ProFin raaka-aine on 100 % kierrätettyä ja puukuitu on peräisin kestävästi hoidetusta metsästä. UPM ProFi Deckiä valmistetaan Suomessa ja Saksassa.

UPM ProFi Deck esitellään Grand Designs Live -tapahtumassa Lontoossa 30.4.-8.5. esimerkkinä vastuullisesta ja kestävästä tuotteesta.

Grand Design Live -tapahtuman pääterassialueen Garden Design Studion teemaksi on valittu nykypäivän moderni Englanti, jonne yönmusta UPM ProFi Deck sopii erinomaisesti. Myös muut UPM ProFi Deckin värit ovat esillä tapahtumassa Pannell’s Landscape -nimisen yrityksen ständillä (G89).

Lisätietoja antavat:
Edward Robinson, Myynti- ja markkinointijohtaja, UPM ProFi, edward.robinson@upm.com, puh. +43 664 240 5861
Will Stone, Viestintäjohtaja, UK & Irlanti, UPM, Will.stone@upm.com, puh. +44 7841 493 447

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 8,9 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM - The Biofore Company - www.upm.fi

UPM ProFi -liiketoiminta-alue kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia komposiittituotteita eri loppukäyttökohteisiin. UPM ProFi on innovatiivinen ja ympäristöystävällinen materiaali, jonka pääraaka-aineena on tarramateriaalituotannosta kierrätetty paperi ja muovi. Lisätietoja osoitteessa www.upmprofi.fi

Grand Design Live järjestetään Lontoon ExCelissä 30.4.-8.5.2011. Grand Design Live on UK:n suurin kodin sisustamisen ja remontointiin keskittynyt tapahtuma. Lisätietoja: http://www.granddesignslive.com/kevins-green-heroes/

 

 

                      `