Shanghain maailmannäyttelyn Suomi-paviljonki verhoutuu UPM:n puumuovikomposiittiin

(UPM, Helsinki, 22.4.2010 klo 09.00) – Shanghain EXPO 2010 –maailmannäyttelyyn valmistuvaan Suomen Kirnu-paviljongin julkisivuun on käytetty verhoilumateriaalina UPM ProFi -puumuovikomposiittia. Näyttely avataan 1. toukokuuta ja se kestää lokakuun loppuun.

”Tavoitteenamme oli käyttää materiaalia, joka ei muodon eikä koon perusteella muistuta mitään muuta tunnettua materiaalia. Julkisivusta näkee selvästi, ettei sitä ole valmistettu puusta tai lasista, mutta itse materiaalia on hyvin vaikea päätellä jopa lähietäisyydeltä katsottuna”, sanoo paviljongin paanut suunnitellut arkkitehti Teemu Kurkela helsinkiläisestä JKMM Arkkitehdit -toimistosta.

UPM on valmistanut noin 25 000 marmorinvalkoista paanua paviljongin verhoiluun. Ulkoverhouksen kokonaispinta-ala on 3 700 neliömetriä.

Kirnun arkkitehtuurisen suunnittelun perustana on käytetty tyylitellen Shanghain maailmannäyttelyn teemaa "Better City, Better Life", joka keskittyy elämänlaadun parantamiseen ja ympäristökuormituksen vähentämiseen. UPM ProFi sopii teemaan täydellisesti ympäristö- ja tuoteominaisuuksiensa ansiosta. Puumuovikomposiitin pääraaka-aine on UPM:n tarralaminaattien valmistuksesta sivutuotteina syntyvä kierrätetty paperi ja muovi.

”Yksistään tässä projektissa olemme ottaneet uusiokäyttöön noin 20 tonnia tarrajätettä, joka muutoin olisi päätynyt poltettavaksi tai kaatopaikalle”, kertoo UPM ProFin johtaja Markku Koivisto.

UPM:n omaan tutkimukseen ja liiketoiminnan kehitykseen perustuva, kierrätetyistä materiaaleista valmistettu ja uudelleen kierrätettävissä oleva UPM ProFi -puumuovikomposiitti on esimerkki UPM:n innovatiivisuudesta ja elinkaariajattelusta. Uuden biometsäteollisuuden edelläkävijänä UPM tuottaa lisäarvoa luomalla puukuidusta uusia ja kestävää kehitystä tukevia tuotteita.

UPM ProFi on monien mahdollisuuksien materiaali

UPM ProFi -puumuovikomposiitti on pitkäikäinen ja kulutusta kestävä materiaali, joka ei ime vettä ja kestää hyvin UV-säteilyä. Näiden ominaisuuksien ansiosta materiaali sopii erinomaisesti monenlaiseen ulkokäyttöön, kuten terasseihin ja ulkoverhouksiin.

”Rakennusteollisuudella on laaja valikoima tuotteita ja sovelluksia, joissa pitkäikäisyydellä ja hyvällä säänkestävyydellä on tärkeä merkitys. UPM ProFi on uudenlainen materiaali, jolle haluamme kehittää monia käyttömahdollisuuksia yhdessä asiakkaiden, suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa”, Markku Koivisto toteaa. ”Nykyistä terassituoteliiketoimintaamme on luontevaa kehittää ulkoverhoilun suuntaan.".

Shanghain maailmannäyttelystä odotetaan muodostuvan kaikkien aikojen laajin maailmannäyttely. Suomen paviljongissa jopa 20 000 vierailijaa voi kokea päivittäin suomalaisen pienoiskaupungin, joka on rakennettu kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen.

Maailmannäyttelyn isäntäkaupunki Shanghai sijaitsee noin 100 kilometriä UPM:n Changshun-tehtailta. UPM on investoinut yli miljardi dollaria 200 hehtaarin kokoiseen nykyaikaiseen tehdasalueeseen, jossa sijaitsee hienopaperitehdas, tarralaminaattitehdas sekä tutkimus- ja kehityskeskus. UPM:n Kiinan toiminnoissa työskentelee yhteensä noin 1300 henkilöä.


Lisätietoja antavat:
Johtaja Markku Koivisto, UPM ProFi -liiketoiminta-alue, puh.: +358 40 861 2852

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
communications@upm-kymmene.com

Kuvia Kirnusta osoitteessa: www.finlandatexpo2010.fi/image

UPM

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista, ja ne ovat kierrätettäviä. UPM:n liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 23 000 henkilöä, ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2009 oli 7,7 miljardia euroa. UPM:n osake on listattu Helsingin pörssissä.
UPM – The Biofore Company – www.upm.com ja www.upmbiofore.com

UPM ProFi

UPM ProFi -liiketoiminta-alue kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy laadukkaita puumuovikomposiittituotteita eri loppukäyttökohteisiin. UPM ProFi on innovatiivinen ja ympäristöystävällinen materiaali, jonka pääraaka-aineena on tarramateriaalituotannosta kierrätetty paperi ja muovi. Katso myös www.upmprofi.com.