Rauman paperikone 2:n startti onnistui

Rauman tehtaan paperikone 2 on startannut viira- ja puristinosan uusinnan jälkeen onnistuneesti. UPM investoi Raumalla päällystämättömän aikakauslehtipaperin laadun parantamiseen ja valmistuskustannusten alentamiseen noin 30 miljoonaa euroa.

Paperikone 2 seisoi maaliskuussa runsaat kolme viikkoa, jona aikana koneen viira- ja puristinosa purettiin ja uusien laitteiden asennustyöt aloitettiin välittömästi. Massoja ryhdyttiin ajamaan ensimmäistä kertaa koneelle 23. maaliskuuta, ja seuraavana päivänä onnistui ensimmäisten paperirullien valmistaminen. Jo runsaan tunnin kuluttua paperin saamisesta rullaimelle pystyttiin paperia ajamaan tilaukseen, mitä voidaan pitää varsin hyvänä saavutuksena.

Myös laatumielessä paperikone 2:n uusinta on osoittautunut onnistuneeksi. Asiakkailta on saatu hyvää palautetta, vaikka tuotannollinen koekäyttö on vasta päättymässä.

Rauman tehtaalla on neljä paperikonetta, joista kahdella valmistetaan päällystettyä (LWC) ja kahdella koneella päällystämätöntä eli aikakauslehtipaperia (SC). Tuotannosta 97 prosenttia viedään ulkomaille.


UPM, Rauma
Viestintä
8.4.2004