Raflatac avasi tehtaan USA:ssa

UPM-Kymmene-konserniin kuuluvan Raflatacin uusi tehdas Yhdysvalloissa vihittiin käyttöön eilen. 50 miljoonaa US-dollaria maksanut tehdas valmistaa paperipohjaista tarralaminaattia.

Fletcherin kaupungissa Pohjois-Carolinassa sijaitseva tehdas työllistää 180 ihmistä. Tehtaalla on laminointilinja, automatisoidut varastotoiminnot ja leikkuupalvelu.

Raflatac aloitti Yhdysvaltain-toimintonsa vuonna 1985 perustamalla myyntikonttorin Fletcheriin. Uusi tehdas sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä alkuperäisestä myyntikonttorista.

"Raflatac on alan johtavia yrityksiä, ja uskomme uuden tehtaan vahvistavan yhtiön asemaa vaikeilla Pohjois-Amerikan markkinoilla huomattavasti," sanoo UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Juha Niemelä.

"Lajissaan maailman huippuluokkaa edustava tehdas avaa Raflatacille vahvan aseman niin Yhdysvaltain, Kanadan kuin Meksikonkin markkinoilla," uskoo Raflatac-ryhmän toimitusjohtaja Juhani Strömberg.

Raflatac on Euroopan johtava paperipohjaisten ja synteettisten tarralaminaattien valmistaja. Se myy rullatuotteitaan etikettipainoille ja arkkituotteitaan tukkureiden kautta. Tarralaminaattia käytetään etikettipainojen raaka-aineena.

Raflatacilla on tehtaita Suomessa Tampereella ja Jyväskylässä, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Espanjassa, Malesiassa, Kiinassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa sekä laaja terminaalien ja myyntikonttorien verkosto ympäri maailmaa.

Raflatac-ryhmässä työskentelee yli 1900 henkilöä. Liikevaihto vuonna 2000 oli 630 miljoonaa euroa.


Raflatac-ryhmä
Viestintä
30.10.2001

Lisätietoja antaa:

Viestintäjohtaja Elisa Nilsson
Puh. 040-500 3150
E-mail: elisa.nilsson@raflatac.com
www.raflatac.com