Puukaupan aika on nyt

Vuodenvaihteen pakkaskausi ja lumisateet ovat luoneet erinomaiset edellytykset puunkorjuulle. Hyvä talvikeli kannattaa hyödyntää nyt, sillä kotimainen puu käy kaupaksi hyvin. UPM ostaa puuta monipuolisesti, mutta erityisesti tukkileimikoille on tällä hetkellä hyvät markkinat, olivatpa ne sitten talvi- tai kesäkelillä korjattavia ja kuljetettavia. Kuitu- ja energiapuulla on myös kysyntää.

"Teemme kokonaisvaltaista yhteistyötä metsänomistajien kanssa," toteaa UPM Metsän ostojohtaja Pekka Rajala. "Jalostamme kotimaista puuta korkealuokkaisiksi lopputuotteiksi tuotantolaitoksillamme ja käytämme metsäenergiapuuta biovoimalaitoksilla eri puolilla Suomea. Monipuolisen puukaupan lisäksi tarjoamme metsänomistajille myös laajan valikoiman kilpailukykyisiä metsäpalvelutuotteita."

Puukauppa vilkastui viime vuoden loppua kohti verohuojennusedun ja kertyneiden myyntipaineiden vuoksi.

”Valtiovalta vauhdittaa edelleen puukauppaa verotuksen avulla,” Pekka Rajala muistuttaa. ”Vuoden 2010 aikana tehdyille puukaupoille saa 25%:n verohuojennuksen, mikäli puukaupparahat ovat myyjän tilillä vuoden 2011 loppuun mennessä.”