Naisten Pukutehtaan ja UPM Raflatacin menestyksekäs RFID-projekti palkittiin

(UPM Raflatac, Tampere, 11.6.2009) – Suomalainen vaatetusalan yritys Naisten Pukutehdas on voittanut Golden Tag -palkinnon, joka myönnetään yritykselle, joka on tehokkaasti parantanut logistisia ketjujaan ja myyntiään RFID-tekniikan avulla. UPM Raflatacille myönnettiin Minitag-palkinto saman RFID-projektin ansiosta.

Vuosittainen Golden Tag -palkinto jaetaan menestyksekkään RFID-projektin toimeksiantajayritykselle. Minitag-palkinnon sen sijaan saa aina RFID-tekniikan asiantuntijayritys. Tukholmassa jaettujen palkintojen takana ovat pohjoismaisten RFID-toimijoiden järjestö, RFID Nordic, sekä ruotsalainen Packmarknaden-lehti.

Naisten Pukutehdas avasi viime vuonna Hollolaan yhden maailman edistyksellisimmistä vaatemyymälöistä. Myymälässä asiakkaat voivat kokeilla vaatteita älykkäissä RFID-tekniikkaa hyödyntävissä sovitustiloissa. Seinillä olevilta kosketusnäytöiltä voi sovittaessaan katsoa lisätietoja tuotteista ja ehdotuksia yhteensopivista vaatteista ja asusteista sekä tilata eri tuotteita tai kokovaihtoehtoja suoraan sovitustilaan. Käytössä ovat myös RFID-etätunnisteita lukevat, asiointia nopeuttavat kassapäätteet.

Käytännössä kaikkiin Naisten Pukutehtaan tuotteisiin liitetään RFID-etätunnisteet jo valmistusvaiheessa, jonka jälkeen tunnisteissa olevia tietoja luetaan useassa pisteessä aina keskusvarastoon asti. Mahdollisuus seurata tavaravirtoja reaaliaikaisesti tuo huomattavia säästöjä sekä logistiikassa että valmistuksessa.

Myymälöissä reaaliaikaista tavaravirtatietoa voidaan hyödyntää muun muassa hyllytilan suunnittelussa ennen tuotteiden saapumista. Viime vaiheessa RFID-etätunnisteet toimivat myös varashälyttiminä.

Myymälöiden ratkaisut toimitetaan useiden yritysten yhteistyöhankkeena. Toimittajia ovat UPM Raflatac, RDN, SML, Impinj, Microsoft, IBM ja Digia.

Lisätietoja antaa:
Kehitysjohtaja Mikko Immonen, UPM Raflatac, RFID, puh. +49 173 593 00 52

UPM Raflatac
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. Yhtiöllä on 14 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 600 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli noin miljardi euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com.