Naisten Pukutehtaan älykäs vaatemyymälä hyödyntää UPM Raflatacin RFID-etätunnisteita

(UPM Raflatac, Tampere, 10.11.2008 klo 9.30) – Suomalainen vaatetusalan yritys Naisten Pukutehdas on avannut yhden maailman edistyksellisimmistä vaatemyymälöistä Hollolaan. Asiakkaat voivat nyt kokeilla vaatteita älykkäissä RFID-tekniikkaa hyödyntävissä sovitustiloissa. Niiden seinillä olevilta kosketusnäytöiltä voi sovittaessaan katsoa lisätietoja tuotteista, ehdotuksia yhteensopivista vaatteista ja asusteista, sekä tilata eri tuotteita tai kokovaihtoehtoja suoraan sovitustilaan. Käytössä ovat myös RFID-etätunnisteita lukevat, asiointia nopeuttavat kassapäätteet.

Käytännössä kaikkiin Naisten Pukutehtaan tuotteisiin liitetään RFID-etätunnisteet jo valmistusvaiheessa, jonka jälkeen tunnisteissa olevia tietoja luetaan useassa pisteessä aina keskusvarastoon asti. Mahdollisuus seurata tavaravirtoja reaaliaikaisesti tuo huomattavia säästöjä sekä logistiikassa että valmistuksessa.

Myymälöissä reaaliaikaista tavaravirtatietoa voidaan hyödyntää muun muassa hyllytilan suunnittelussa ennen tuotteiden saapumista. Viime vaiheessa RFID-etätunnisteet toimivat myös varashälyttiminä.

Myymälätiloissa olevat sovellukset ovat jatkoa Naisten Pukutehtaan kesällä 2007 aloittamalle koko toimitusketjun kattavalle kehitysprojektille. Sen päämääränä on tehostaa logistisia prosesseja sekä tuoda asiakkaille lisäarvoa myymälätoimintoihin parantamalla palvelutasoa.

Uusi älykäs myymäläkonsepti laajenee marraskuun aikana Pietariin. Venäjälle avattava Naisten Pukutehtaan myymälä tullaan myös varustamaan vastaavilla älykkäillä Senso-kalusteilla. Seuraavan puolen vuoden aikana Naisten Pukutehdas ottaa lisäksi käyttöön Shop in Shop -konseptin, joka on RFID-tekniikkaa hyödyntävä älykäs myymäläosasto Naisten Pukutehtaan jälleenmyyjien tiloissa.

Myymälöiden ratkaisut toimitetaan useiden yritysten yhteistyöhankkeena. Toimittajia ovat UPM Raflatac, RDN, SML, Impinj, Microsoft, IBM ja Digia.

Lisätietoja antavat:
Kehitysjohtaja Mikko Immonen, UPM Raflatac, RFID, puh. +49 173 593 00 52
Toimitusjohtaja Risto Rosendahl, Naisten Pukutehdas, puh. 0400 352 936
Toimitusjohtaja Markus Rosendahl, RDN Software, puh. 044 504 7183

UPM Raflatac
UPM:n Tarratoimialan muodostava UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. UPM Raflatacin palveluksessa on 2 700 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli noin miljardi euroa. Yhtiöllä on 12 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. www.upmraflatac.com.

Naisten Pukutehdas
Naisten Pukutehdas Oy on kotimainen vaatetusalan yritys, jonka mallistoja ovat muiden muassa
NP Collection, NP Casual ja NP Pants. Naisten Pukutehtaalla on pitkä historia muodin saralla, aina vuodesta 1919 lähtien. Lisätietoa saatavilla: www.np-collection.com.

Rosendahl Digital Networks Oy
Rosendahl Digital Networks Oy on innovatiivinen ja viimeisintä teknologiaa hyödyntävä täyden palvelun ohjelmisto- ja mediatalo. RDN tuottaa ohjelmistoja vaatetusteollisuuden yrityksille toimittaen tuotteita jälleenmyyjille, valmistajille ja maahantuojille. Lisätietoa saatavilla: www.rdnsoftware.com