Muotoiluosaaminen ja uusi materiaali kohtaavat

(UPM, Helsinki, 23.8.2007 klo 11.00) – Milanon kansainvälisillä huonekalumessuilla keväällä 2007 esiteltyyn arkkitehti Shigeru Banin suunnittelemaan Artekin näyttelypaviljonkiin on nyt tilaisuus tutustua Helsingissä.

Taiteiden yönä avattavan Paviljongin ovat tuottaneet Helsingin Juhlaviikoille yhteistyössä UPM, Artek, Designmuseo sekä Suomen Rakennustaiteen museo. Paviljonki on oiva esimerkki ympäristövastuun nostamisesta osaksi muotoilua.

Paviljongissa kohtaavat muotoiluosaaminen ja uusi materiaali. Sen rakennusaine, puumuovi-komposiitti, on UPM:n tuoteinnovaatio, jossa yhdistyvät puukuidun ja muovin parhaat ominaisuudet. Tuotteen, UPM ProFin, perusraaka-aineena käytetään UPM:n tarramateriaali-tuotannosta hyödyntämättä jäävä paperi ja muovi. Tuote on ympäristöystävällinen ja sen voi kierrättää.

Milanon huonekalumessuille ensi kerran rakennettu näyttelypaviljonki on hyvä esimerkki puun uusista innovatiivisista käyttömahdollisuuksista. "Paviljongin tehtävä on kertoa, mikä kaikki on mahdollista kun yhdistetään sopivassa suhteessa muotoiluosaamista, materiaalitekniikkaa ja rohkeutta tehdä uutta", sanoo johtaja Markku Koivisto UPM:stä.

UPM testaa uusia raaka-aineita ja kehittää uusia tuotteita yhteistyössä asiakkaiden ja suunnittelijoiden kanssa. Toiminnassaan yhtiö kiinnittää huomiota kestävään kehitykseen, luoviin tuoteinnovaatioihin sekä ympäristöystävällisyyteen. "Tämä paviljonki kuvaa hyvin UPM:n tahtotilaa uusien liiketoimintojen kehittämisessä", sanoo Markku Koivisto.

Uusi materiaali ulkorakentamiseen

Kaikki näyttelypaviljongin kantavat rakenteet ja pinnat on valmistettu UPM ProFista. "Puumuovikomposiitti on osoittautunut lujaksi ja kosteutta kestäväksi materiaaliksi, ja soveltuu siten hyvin ulkorakentamiseen", kertoo Markku Koivisto. Ensimmäinen kaupallinen tuote on UPM ProFi Deck -patiokonsepti, jonka vastaanotto on ollut Suomessa ilahduttavan hyvä. Se tarjoaa aidon vaihtoehdon patiorakentamiseen helppohoitoisuutensa ja värimaailmansa kautta. Tuotetta myy Suomessa Puukeskus.

Lisätietoja antaa:
Johtaja Markku Koivisto, UPM, Corporate Venturing, puh. 040 861 2852

Paviljonki on avoinna 23. syyskuuta saakka, päivittäin (ma-su) klo 11-18. Vapaa sisäänpääsy.
Käynti paviljonkiin Ullanlinnankadulta tai Punanotkonkadulta.