Muotoiltava UPM Grada Plywood -vaneri ensiesittelyssä Interzum-messuilla

(UPM Vaneriliiketoiminta, Lahti, 2.5.2011 klo 10:00) – UPM:n uusi käänteentekevä UPM Grada Plywood -vaneri esitellään huonekaluteollisuudelle kansainvälisillä Interzum messuilla Kölnissä, Saksassa 25.-28.5.2011 (UPM:n osasto C-080 hallissa 5.1). UPM Grada Plywood avaa huonekaluvalmistajille mahdollisuuden uudistaa muotopuristettujen komponenttien tuotantonsa, alentaa kustannuksia ja parantaa tuotantotehokkuutta aiempaa helpommin.

UPM Grada Plywood perustuu UPM:n patentoitavaan Grada-komposiittiteknologiaan, joka mahdollistaa vanerin muotoilun valmistuksen jälkeen. Perinteinen muotopuristaminen sisältää monia käsityötä vaativia työvaiheita. Sen sijaan UPM Grada Plywood -vaneria tarvitsee vain lämmittää, muotoilla ja jäähdyttää. Lämmitys ja muotoilu voidaan myös kohdistaa vain osaan vanerilevyä, mikä tekee isojenkin kappaleiden muotoilemisen taloudellisesti mahdolliseksi. Käyttämällä UPM Grada Plywood –vaneria muotopuristamisen voi automatisoida.

UPM Grada Plywood -vanerin valmistuksessa käytetyn erityisen liimakalvon ansiosta tuotteet ovat vahvempia ja tasalaatuisempia. Vanerin liimasauma on erittäin tasalaatuinen ja se käyttäytyy muotoiluprosessissa aina samalla tavalla. Tämän ansiosta erot valmiiden tuotteiden välillä vähenevät. Yhdessä paremman kestävyyden kanssa se vähentää tuotantohukkaa ja laatupoikkeamia.

UPM Grada Plywood -vanerista valmistetut huonekalut ovat käyttäjilleen hyvä valinta. Vanerissa käytetty liimakalvo ei sisällä formaldehydiä eikä muita haitallisia yhdisteitä. UPM Grada Plywood vastaa erinomaisesti alati kasvaviin huonekalujen turvallisuusvaatimuksiin. Aiempaa vahvemman rakenteen ansiosta myös kovassa käytössä olevien huonekalujen huolto- ja uusimistarve vähenee. UPM Grada Plywood valmistetaan sertifioidusta puuraaka-aineesta. Tämä takaa sen, että metsän hoito ja puun korjuu on tehty kestävästi ja vastuullisesti. Elinkaarensa lopussa UPM Grada Plywood voidaan kierrättää turvallisesti tai käyttää hiilineutraalina energianlähteenä.


UPM Interzum-messuilla

UPM:n messuosaston numero on C-080 hallissa 5.1. Messujen aikana UPM esittelee käytännössä miten helppoa UPM Grada Plywood -vanerin muotopuristaminen on. Osastolla on toimiva muotopuristuslaitteisto, jolla valmistetaan muotoiltuja muistoesineitä messuvieraille. Messuosastolla tapahtuvien esittelyiden lisäksi UPM järjestää hallissa 5.1 sijaitsevalla Speakers’ Corner -lavalla esityksen otsikolla “The Magic in Plywood” 25.5.2011.

UPM:n messuosaston kalustus edustaa uutta innovatiivista muotoilua, jonka avulla esitellään UPM Grada Plywood -vanerin ainutlaatuisia ominaisuuksia. Osastolla käytettävien, Iskun toimittamien kokoustuolien istuinosa käsinojineen on muotoiltu yhdestä ainoasta UPM Grada Plywood -levystä. Tuolit on suunnitellut palkittu suomalainen muotoilija Mikko Laakkonen tutkielmana muodoista, joiden toteuttaminen muotopuristustekniikalla on ollut aikaisemmin taloudellisesti mahdotonta.

UPM Grada Plywood -vanerin lisäksi, UPM esittelee messuilla myös WISA-viilutuotteitaan.

Lisätietoja antavat:
Venture Manager, Samantha Kiljunen, UPM Vaneriliiketoiminta, puh. 0400 152 461
Tuotepäällikkö, Susanna Rinne, UPM Vaneriliiketoiminta, puh. 040 574 1270


UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 23 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2009 oli 7,7 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM Vaneriliiketoiminta tarjoaa korkealaatuisia WISA-vanereita ja -viiluja pääasiassa rakentamiseen, kuljetusväline- ja huonekaluteollisuuteen. UPM:n vaneriliiketoiminnan liikevaihto oli noin 347 miljoonaa euroa vuonna 2010 ja sen palveluksessa on noin 2 600 henkilöä, joista 1 800 Suomessa. UPM:llä on 6 vaneritehdasta ja 2 viilutehdasta Suomessa, yksi vaneritehdas Venäjällä ja yksi Virossa. www.wisa.fi

UPM GradaTM on UPM:n uusi patentoitava teknologia kerrosrakenteisten komposiittien valmistamiseksi. UPM Vaneriliiketoiminta on soveltanut teknologiaa vanerin valmistukseen ja kehittänyt uuden muotoiltavan vanerin, josta voidaan valmistaa taivutettuja puurakenteita helposti ja kustannustehokkaasti. www.upmgrada.com