Meksikolainen vaatetusalan yritys Carnaval käyttää UPM Raflatacin RFID-etätunnisteita

(UPM Raflatac, Tampere, 6.10.2009) – Meksikon johtava lastenvaateyritys Carnaval on ottanut käyttöönsä yhden maan ensimmäisistä vaatetusalan RFID-ratkaisuista. Carnaval käyttää RFID-tekniikkaa vuosittain yli miljoonan vaatekappaleen jakeluketjujen hallinnassa.

Carnaval on Meksikon ainoa lisensoitu jakelija kansainvälisille lastenvaatteiden merkkituotteille kuten Disney ja Hello Kitty. Yritys on vastuussa ympäri maata myytävien laadukkaiden vaatteiden suunnittelusta, tuotannosta ja jakelusta.

RFID-tekniikkaa käyttämällä Carnaval parantaa inventointijärjestelmiään, vähentää inhimillisiä virheitä sekä nopeuttaa kaupankäyntiä. Carnaval aikoo myöhemmin myös hioa RFID-tekniikan avulla tuotanto- ja jakeluprosessejaan nykyistä paremmiksi. Lisäksi Carnaval aikoo auttaa jälleenmyyjäasiakkaitaan asentamaan sellaisia vuorovaikutteisia RFID-sovelluksia, jotka parantavat varastonhallintaa ja tuoteturvallisuutta sekä edistävät myyntiä.

Kaikkiin Carnavalin valmistamiin tuotteisiin lisätään UPM Raflatacin RFID-etätunniste. Tuotteet jaetaan ryhmiin ja ripustetaan henkareille tai pakataan laatikkoihin. Ryhmät merkitään vielä erillisellä RFID-tarralla. Carnavalin jakelukeskuksessa RFID-etätunnisteet luetaan viisi kertaa. Näin taataan, että tuotteet ovat asianmukaisesti pakattuja ja valmiita asiakastoimituksiin.

Carnavalin RFID-järjestelmä on yksi Amerikan laajimpia käyttöön otettuja vaatetusalan RFID-sovelluksia. Järjestelmä tarjoaa Carnavalille hyödyllistä, virheetöntä dataa, jota yritys voi käyttää jatkuvaan inventointiin ja tuotantoprosessien optimointiin.

Lisätietoja:
Jan Svoboda, Amerikan myyntijohtaja, UPM Raflatac, RFID, puh. +1 805 312 4679

UPM Raflatac
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. Yhtiöllä on 14 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 600 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli noin miljardi euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmrfid.com