Malesian ensimmäinen RFID-tekniikkaa hyödyntävä kirjasto käyttää UPM:n etätunnisteita

(UPM, Tampere, 26.8.2009) — Penangin kirjasto hyödyntää ensimmäisenä julkisena kirjastona Malesiassa RFID-tekniikkaa. Smartag Solutionsin kehittämä järjestelmässä käytetään UPM Raflatacin RFID-etätunnisteita.

Penangin kirjaston kuudella eri toimipisteellä on yli 800 000 käyttäjää ja lainattavia teoksia yhteensä noin 500 000. RFID-hanke on osoittautunut erittäin tehokkaaksi. Uuden tekniikan avulla kirjastossa voidaan nopeasti ja tarkasti kerätä tietoja suurista materiaalimääristä. Smartag Solutionin järjestelmä ja UPM Raflatacin DogBone-etätunnisteet mahdollistavat kunkin teoksen tietojen tallentamisen tietokantaan sekunnin murto-osassa.

RFID-järjestelmä on täyttänyt Penangin kirjaston toiveet täydellisestä automaattisuudesta. Itsepalvelupisteellä kirjaston kävijät voivat itse lainata ja palauttaa materiaalia, uusia lainauksiaan ja tarkistaa tietojaan.

"Kun kaikki teokset on merkitty RFID-etätunnisteilla, kirjaston käyttäjät voivat helposti ja nopeasti itse hoitaa lainaukset ja palautukset. Kirjaston henkilökunnan ei enää tarvitse lukea viivakoodeja tai merkitä leimoja. Lainaaja voi itse asettaa kirjat ja muut materiaalit RFID-lukijan luo, jolloin tiedot sekä materiaaleista että käyttäjästä siirtyvät välittömästi kirjaston tietokantaan", kertoo Penangin julkisen kirjaston johtaja Shukriah Yon.

Kirjaston varkaudenestolaitteena toimii UHF-radioaaltojen alueella toimiva RFID-lukija, jonka lukuetäisyys voi olla jopa seitsemän metriä. Lukija hälyttää, jos joku yrittää poistua kirjastosta luvatta sellaisen materiaalin kanssa, jota ei ole luettu lainatuksi RFID-järjestelmässä.

Lisätietoja:
Aasian myynti- ja markkinointijohtaja Edward Lu, UPM Raflatac, RFID, puh. +65 9173 0884.

UPM Raflatac
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. Yhtiöllä on 14 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 600 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli noin miljardi euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com.