Kuninkaallinen tunnustus UPM Shottonin tehtaan kestävälle liiketoiminnalle

(UPM, Shotton, Deeside, 21.4. 2009) – Iso-Britannian kuningatar on myöntänyt UPM:n Shottonin tehtaalle kuninkaallisen Queen's award for Enterprise –palkinnon tunnustuksena ansiokkaasta työstä kestävän liiketoiminnan edistämiseksi.

Pohjois-Walesissa sanomalehtipaperia valmistava Shottonin tehdas käyttää raaka-aineena ainoastaan keräyspaperia ja tuottaa tarvitsemansa sähkön ja höyryn paperintuotannon sivutuotteista. Tehdas saikin kiitosta siitä, että se on saavuttanut korkeimmat kestävyyden kriteerit koko tuotantoketjussaan. Palkinto oli tunnustus myös erinomaisesta työstä ympäristön ja paikallisyhteisön hyväksi.

"Kuningattaren palkinto on Iso-Britannian arvostetuin talouselämän tunnustus. Shottonin tehtaan henkilöstö on innoissaan siitä, että asemamme kestävän kehityksen edelläkävijöinä on tunnustettu. Toimintamme on esimerkki siitä miten liiketoiminta voi tuottaa arvoa ja samalla pitää huolta ihmisistä, ympäristöstä ja yhteiskunnasta", sanoo tehtaanjohtaja David Ingham.

Lisätietoja:
David Ingham, tehtaanjohtaja, UPM, Shotton puh. +44 1244 284407
Will Stone, viestintäpäällikkö, UK ja Irlanti puh. +44 7841 493447

UPM, Shotton
UPM, Shotton käyttää vuosittain raaka-aineenaan noin 640 000 tonnia keräyspaperia – tämä määrä täyttäisi 90 000 kaksikerroksista bussia. Tehtaan sanomalehtipaperin valmistuksessa käytetään ainoastaan uusiokuitua. Iso-Britannian suurimman sanomalehtipaperitehtaan asiakkaita ovat paikalliset ja kansalliset sanomalehdet.