Kööpenhaminan ilmastokokouksessa käytetään UPM:n paperia

(UPM, Helsinki, 1.12. 2009 klo 9.30) – UPM toimittaa yhteistyössä toimistotarviketoimittaja Lyrecon kanssa noin 9 miljoonaa arkkia kopiopaperia Kööpenhaminassa 7.-18. joulukuuta pidettävään Euroopan unionin ilmastokokoukseen. Kokoukseen toimitettavat paperit tehdään UPM:n Docellesin tehtaalla Ranskassa.

Future valittiin ilmastokokoukseen sen ympäristöominaisuuksien ansiosta. Future on yksi monista UPM:n paperilajeista, joille on myönnetty Euroopan unionin ympäristömerkki. Merkki myönnetään tuotteille, joiden ympäristövaikutukset on huomioitu tuotteen koko elinkaaren aikana.

"UPM on mielellään edistämässä ympäristön huomioivaa tiedonkulkua Kööpenhaminan ilmastokokouksessa. EU:n asettamien kunnianhimoisten tavoitteiden mukaan 20 prosenttia sen alueella käytettävästä energiasta tulisi olla uusiutuvaa vuoteen 2020 mennessä. UPM on tavoitteeseen nähden hyvässä asemassa, sillä jo tällä hetkellä UPM:n käyttämästä energiasta 60 prosenttia tulee uusiutuvista polttoaineista ja noin 70 prosenttia yhtiön sähköntuotannosta on hiilidioksidivapaata", sanoo UPM:n ympäristöjohtaja Philippe Riebel.

UPM:n liiketoiminta perustuu uusiutuvaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen hankittuun raaka-aineeseen, puuhun. Se luo hyvän pohjan kestäville tuotteille. Yhtiön paperit, esimerkiksi Future, ovat kierrätettäviä, biologisesti hajoavia ja ovat peräisin luonnon raaka-aineesta, joka sitoo hiiltä.

"UPM on investoinut vuodesta 1990 noin miljardi euroa uusiutuvan energian tuotantoon. Tämä pitkäjänteinen työ on vähentänyt 40 prosenttia yhtiön fossiilisia hiilidioksidipäästöjä paperitonnia kohti. Yhtiö on maailman suurin keräyspaperin käyttäjä painopapereiden tuotannossa. UPM:n vuosittain käyttämän keräyspaperin määrällä täyttäisi Empire State Buildingin melkein kolmesti", Riebel sanoo.

Lisätietoja antaa:
Philippe Riebel, ympäristöjohtaja, UPM, puh. 040 563 4191

UPM Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
communications@upm-kymmene.com

Lisätietoja UPM:n toimista ilmastovaikutusten vähentämiseksi:
www.upm-kymmene.fi > Media > Pressikansiot > UPM mukana ilmastotalkoissa

UPM: asiakaslehti the griffin, COP15 -erityisnumero »
COP15 »
EU Eco label »
Lyreco »

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme perustuvat uusiutuviin raaka-aineisiin ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa. Liikevaihto vuonna 2008 oli 9,5 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä.

UPM – The Biofore Company