Designpääkaupunkivuoden Paviljongin rakentaminen alkaa – rakennusmateriaalit UPM:ltä

(UPM, Helsinki, 15.3.2012 klo 13.15.) – Designpääkaupunkivuosi tarjoaa kohtaamisia suurelle yleisölle, yhteisöille, medialle ja kansainvälisille asiantuntijavieraille Helsingissä. Kesän kiintopiste ja kohtaamispaikka on puurakenteinen paviljonki, joka rakennetaan UPM:n tuotteista. Rakennustyöt alkavat maaliskuun puolivälissä ja kestävät huhtikuun lopulle.

Paviljonki koostuu katetusta terassista sekä kahdesta kolmion muotoisesta tilasta. Arinakatos koostuu kolmiomaiseen geometriaan perustuvasta kotelopalkistosta. Katosta kannattaa kahdeksan kotelorakenteista pilaria. Palkit ja pilarit muodostuvat rakennepuutavarasta tehdyistä ydinristikoista ja vaneripinnasta. Puuosien esivalmistus on alkanut jo aiemmin talvella. Paviljongin lattia on mäntyliimalevyä ja pihalle tulee terassialueita komposiitista.

- Paviljonki on hieno esimerkki siitä, miten hyvin UPM:n puutuotteet ja komposiittimateriaalit sopivat huippudesignin rakennusaineiksi. Designvuonna haluamme tuoda esiin biotalouden edelläkävijyyttämme ja korostaa ekorakentamisen mahdollisuuksia. Paviljonki antaa loistavat puitteet, kertoo UPM:n brändijohtaja Elisa Nilsson.

- Designpääkaupunkivuosi tarjoaa kaikille meille kokemuksia, tapaamisia ja mahdollisuuksia kehittää kaupunkikulttuuria. Paviljonki on ainutlaatuinen kohtaamispaikka muotoilusta käytävään keskusteluun ja jälleen yksi hieno osoitus yhteistyön voimasta muotoilumaailmassa. Se myös yhdistää kaksi museota kiinnostavalla tavalla toisiinsa, sanoo World Design Capital Helsinki 2012 -johtaja Pekka Timonen.

Väliaikainen rakennus on designpääkaupungin sydän kesäkuukausien ajan. Paviljonki avataan Helsingissä Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon (entinen Rakennustaiteen museo) väliselle tontille toukokuussa ja on auki syyskuuhun asti. Paviljonki tarjoaa maksutonta ohjelmaa kaikille designpääkaupungista kiinnostuneille ja siellä vieraileville. Ohjelma julkistetaan huhtikuun loppupuolella.

Paviljonki-hanke on usean toimijan yhteisponnistus. Suunnittelusta vastaavat Aalto-yliopiston Puustudio ja Muotoilun laitos. Rakennustöistä vastaa Stara eli Helsingin kaupungin rakentamispalvelu.


Lisätietoja:
UPM: brändijohtaja Elisa Nilsson, elisa.nilsson@upm.com, puh. 040 500 3150
World Design Capital Helsinki 2012: ohjelmajohtaja Kaarina Gould, kaarina.gould@wdchelsinki2012.fi, puh. 0400 350 505

UPM , Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
www.twitter.com/UPM_News


UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM & muotoilu

Johtavana bio- ja metsäteollisuusyrityksenä UPM osallistuu muotoiluun kehittämällä uusia kestäviä materiaaleja ja liiketoimintoja, jotka tarjoavat inspiraatiota arkkitehdeille ja muotoilijoille. UPM haluaa edistää ekorakentamista, koska se on avainasemassa terveellisen, turvallisen ja viihtyisän elinympäristön kestävässä ja vastuullisessa rakentamisessa.

UPM on yksi World Design Capital Helsinki 2012:n pääyhteistyökumppaneista. UPM:n puutuotteita ja komposiitteja esittelevä Paviljonki on ainutlaatuinen kohtaamispaikka ja oleellinen osa muotoilupääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Paviljongin toteutumisesta vastaavat UPM, Aalto-yliopisto, Designmuseo, Arkkitehtuurimuseo ja WDC Helsinki 2012 -säätiö.


UPM & Design -pressikansio osoitteessa: www.upm.com/FI/MEDIA/Pressikansiot

Katso myös: www.wdc2012helsinki.fi