Designpääkaupungin kohtauspaikka rakennetaan UPM:n puutuotteista

Helsinki, 2011-05-17 10:09 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Helsingin keskustaan Suomen rakennustaiteen museon ja Designmuseon väliselle tyhjälle tontille nousee designpääkaupunkivuoden keskeinen kohtauspaikka. Uuden paviljongin suunnittelussa haetaan rohkeaa ratkaisua, joka viestii puurakentamisen mahdollisuuksista designpääkaupungissa.

Paviljonki toteutetaan useiden toimijoiden yhteistyönä. Suunnittelusta vastaa Aalto-yliopisto ja puurakennusmateriaalit toimittaa designpääkaupungin pääyhteistyötason yrityskumppani UPM. Paviljongin ohjelma ja toiminta syntyvät designpääkaupungin, Designmuseon, Suomen rakennustaiteen museon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä.

 “Rakennamme designpääkaupungille maamerkin, joka luo kahdesta museosta ja niiden välisestä tyhjästä tontista kiinnostavan kokonaisuuden. Haluamme myös muistuttaa muotoilulle ja arkkitehtuurille omistetun museorakennuksen tarpeesta Suomessa. Toivon että paviljonkimme edistää tätä pitkään esillä ollutta hanketta”, sanoo WDC Helsinki 2012 johtaja Pekka Timonen.

Kaikkien kohtauspaikka avautuu toukokuussa 2012

Vuoden 2012 kesäkuukausina paviljonki on designpääkaupungin kiintopiste ja kohtauspaikka niin suurelle yleisölle, medialle kuin kansainvälisille asiantuntijavieraille. Paviljongissa toimii myös kahvila ja pieni World Design Capital Helsinki 2012 myymälä.

Vapun 2012 jälkeen avautuvassa paviljongissa järjestetään monenlaista ohjelmaa - workshopeja, kansainvälisiä ja kotimaisia huippupuheenvuoroja, kommentteja designpääkaupungin muuhun ohjelmistoon, päivätansseja, elokuvanäytöksiä, designkirpputoreja ja piknik-tapahtumia.

"Johtavana biometsäteollisuusyhtiönä UPM haluaa olla mukana tekemässä uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista rakennettavaa paviljonkia, josta tulee koko designpääkaupungin symboli ja keskeinen kohtaamispaikka suurelle yleisölle, medialle ja kansainvälisille asiantuntijavieraille", sanoo UPM:n brändijohtaja Elisa Nilsson.

Paviljongin suunnittelukilpailun voittaja selviää toukokuun lopussa

Tulevaisuuden arkkitehtuurikyvyt paviljongin suunnittelijoina Paviljongin suunnittelusta vastaavat Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitos ja Muotoilun laitos. Arkkitehtuurin laitoksen Puustudio vastaa arkkitehtuurista ja muista suunnitteluosuuksista vastaavat Taideteollisen korkeakoulun Muotoilun laitoksen eri osastot. Suunnitteluohjelmaan on osallistunut 10 opiskelijaa joista kukin on työstänyt oman ehdotuksensa. Toukokuun 2011 lopussa tuomaristo valitsee yhden konseptin, jota koko työryhmä lähtee yhdessä kehittämään toteutettavaksi paviljongiksi.

Lisätietoja antavat:
UPM: Brändijohtaja Elisa Nilsson, elisa.nilsson@upm.com, puh. 040 500 3150
World Design Capital Helsinki 2012: Ohjelmajohtaja Kaarina Gould, kaarina.gould@wdchelsinki2012.fi, 0400 350 505
Aalto yliopisto: Aalto-yliopisto, arkkitehtuurin laitos, puurakentaminen:
Professori Pekka Heikkinen, pekka.heikkinen@tkk.fi, 050 517 4727
Designmuseo: johtaja Marianne Aav, marianne.aav@designmuseum.fi, 050 581 0879
Suomen rakennustaiteen museo: Johtaja Juulia Kauste, juulia.kauste@mfa.fi, 045 7731 1233

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 8,9 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä.
 UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

Katso myös www.wdc2012helsinki.fi