Chudovon tehtaalla valmistettu jo miljoona kuutiota vaneria

(UPM, Moskova, 16.6.2008) - UPM:n Chudovon vaneritehtaalla saavutettiin yksi tuotantotoiminnan virstanpylväs, kun toukokuun lopulla valmistui miljoonas vanerikuutio. Tapahtumaa juhlistetaan tänään 16.6. luovuttamalla WISA-Form Birch -juhlapaketti Chudovon tehtaan pitkäaikaiselle venäläiselle yhteistyökumppanille Promstroikontraktille.

"Chudovon tehtaalla on pitkät perinteet ja tuloshistoria osoituksena jatkuvasta, hyvästä työstä sekä määrätietoisesta tuotannon kehittämisestä. Yli kymmenen vuotta kestänyt yhteistyö Promstroikontraktin kanssa on luonut hyvät edellytykset ja motivaation kehittää tuotantoa vastaamaan asiakkaan tarpeita", toteaa vaneriliiketoiminnan johtaja Arto Juvonen.

Promstroikontraktin talousjohtaja Vadim Dykman arvostaa UPM:ssä sen luotettavuutta ja vakautta yhteistyökumppanina. "Yhteistyömme menestys perustuu UPM:n tapaan hoitaa asiakkaitaan; asiakkaan haasteet otetaan omiksi eikä asiakasta jätetä pulaan. Kymmenen vuotta sitten filmipäällystetty vaneri ei ollut vielä Venäjällä kovinkaan käytetty materiaali betonoinnissa. Vakuutuimme itse WISA vanerituotteiden korkeasta laadusta ja tehokkuudesta. Ne ovat mittatarkkoja ja niitä voidaan käyttää useita kymmeniä kertoja uudelleen."

Chudovon vaneritehdas perustettiin vuonna 1990 ja nykyään sen kolmen tuotantolinjan kapasiteetti on 100 000 kuutiometriä koivuvaneria vuodessa. Valtaosa tuotannosta menee vientiin lähinnä Keski-Euroopan markkinoille. Noin vajaa kolmannes jää Venäjän kotimarkkinoille myytäväksi jakelijoiden kautta. Vaneri toimitetaan pääasiassa rakennusteollisuuden käyttöön. Vaneritehtaalla työskentelee yhteensä noin 600 henkilöä. Vaneritehtaan yhteydessä toimii lisäksi viilutehdas, joka työllistää noin 70 henkilöä.

Chudovon tehtailla on järjestelmällisesti kehitetty toimintaa, mistä osoituksena tehtaalle on myönnetty kansainväliset ISO 9001 ja ISO 14001 laatu- ja ympäristösertifikaatit, VTT:n ja DIN Otto Grafin sertifikaatit sekä luokitustoimisto Ekspert RA:n myöntämä Eco A –ympäristöluokitus.

UPM lyhyesti

UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 26 000 henkilöä. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, tarramateriaalit ja puutuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osake on listattu pörssiin Helsingissä ja yhtiöllä on ADR-ohjelma Yhdysvaltojen OTC-markkinoilla. www.upm-kymmene.fi

UPM valmistaa Venäjällä vaneria, viilua ja sahatuotteita. Lisäksi yhtiöllä on myyntiedustustot Moskovassa ja Pietarissa sekä oma puunhankintayhtiö. UPM:n palveluksessa on Venäjällä kaikkiaan noin 1 100 henkilöä.

Promstroikontrakt lyhyesti

ZAO Promstroikontrakt perustettiin vuonna 1993 ja se on nykyään yksi suurimmista venäläisistä rakennustarvikkeiden valmistajista ja toimittajista. Yrityksen yli 500 työntekijää takaavat korkealaatuisten koti- ja ulkomaisten materiaalien ja laitteiden toimitukset Venäjän ja IVY-maiden parhaille rakennusyrityksille. Promstroikontrakt on erikoistunut betonoinnissa tarvittavien rakennusmateriaalien ja teknologioiden, kattorakenteiden kosteuden- ja lämmöneristyksessä sekä viimeistelyssä käytettävien materiaalien tuotantoon ja toimituksiin. Promstroikontraktilla on aktiivisesti toimivia sivukonttoreita Venäjän eri alueilla, Kazakstanissa ja Valko-Venäjällä. www.psk-holding.ru