Catella ostaa lisää metsäomaisuutta UPM:ltä

(UPM, Helsinki, 23.04.2010) - UPM ja Catella ovat allekirjoittaneet sopimuksen kaupasta, joka koskee Ylöjärvellä sijaitsevaa noin 2 500 hehtaarin metsäomaisuuskokonaisuutta. Osana sopimusta on pitkäaikainen puukauppa- ja metsänhoitosopimus UPM:n kanssa. Syksyllä 2009 yhtiöt sopivat Rautalammilla sijaitsevan 2 115 hehtaarin metsäomaisuuskokonaisuuden kaupasta.

Catella on kansainvälinen taloudelliseen neuvontaan ja omaisuuden hoitoon erikoistut yhtiö. Sillä on metsään erikoistunut Focus Global Forest CFGF -sijoitusrahasto, johon se hankkii metsäomaisuutta eri puolilta maailmaa. Metsäomaisuus on Catellalle pitkäaikainen sijoitus, joka antaa vakaan tuoton pitkällä aikavälillä.

"Ostamamme metsät ovat hyvässä kunnossa ja säilyvät sellaisina - se on meidän molempien etu", sanoo Ernest Dochnal, joka vastaa Catellan metsäomaisuudesta Suomessa. "Sopimukseen sisältyvä puukauppa- ja metsänhoitosopimus UPM:n kanssa varmistaa, että metsät pysyvät tuottavassa kunnossa."

UPM tarjosi helmikuussa 2009 ostettavaksi 30 000 hehtaaria yhtiön metsäomaisuuskeskittymistä erillään olevia kohteita. Yhtiö etsi niiden ostajiksi pitkäjänteiseen metsänomistukseen sitoutuvia yhteistyökumppaneita. Tarjouksia kohteista ovat tehneet ja kauppoja on tehty sekä yksityishenkilöiden, kotimaisten yhteisöjen että ulkomaalaisten sijoittajien kanssa, mikä osaltaan monipuolistaa metsänomistajarakennetta Suomessa.

Lisätietoja antavat:

Myyntipäällikkö Riitta Väisänen, puhelin 040 751 7972
Ernest Dochnal, FGF Rautalampi Forest Holding Oy, puhelin 040 572 1868

Toimituksille tiedoksi:

Catella on taloudelliseen neuvontaan ja omaisuudenhoitoon erikoistunut yhtiö, joka on perustettu vuonna 1987. Yhtiöllä on toimintaa 16 Euroopan maassa ja sen palveluksessa on noin 350 henkilöä. Yhtiön pääpaikka sijaitsee Tukholmassa. Lisätietoja www.catella.com