Catella ostaa 2 115 hehtaaria metsäomaisuutta UPM:ltä

UPM on sopinut metsäomaisuuskaupasta kansainvälisen taloudelliseen neuvontaan ja omaisuuden hoitoon erikoistuneen Catella-yhtiön kanssa. Kauppa koskee Rautalammilla sijaitsevaa 2 115 hehtaarin metsäomaisuuskokonaisuutta. Osana sopimusta on pitkäaikainen puukauppa- ja metsänhoitosopimus UPM:n kanssa.

Catellalla on metsään erikoistunut Focus Global Forest CFGF -sijoitusrahasto, johon se hankkii metsäomaisuutta eri puolilta maailmaa. Metsäomaisuus on Catellalle pitkäaikainen sijoitus, joka antaa vakaan tuoton pitkällä aikavälillä.

UPM tarjosi helmikuussa 2009 ostettavaksi 30 000 hehtaaria yhtiön metsäomaisuuskeskittymistä erillään olevia kohteita. Yhtiö etsi niiden ostajiksi pitkäjänteiseen metsänomistukseen sitoutuvia yhteistyökumppaneita. Tarjouksia kohteista ovat tehneet ja kauppoja on tehty sekä yksityishenkilöiden, kotimaisten yhteisöjen että ulkomaalaisten sijoittajien kanssa, mikä osaltaan monipuolistaa metsänomistajarakennetta Suomessa.

Lisätietoja antavat:
Myyntipäällikkö Riitta Väisänen, UPM, Metsä, puh. 040 751 7972
Ernst Dochnal, FGF Rautalampi Forest Holding Oy, puh. 040 572 1868

Catella on taloudelliseen neuvontaan ja omaisuudenhoitoon erikoistunut yhtiö, joka on perustettu vuonna 1987. Yhtiöllä on toimintaa 16 Euroopan maassa ja sen palveluksessa on noin 350 henkilöä. Yhtiön pääpaikka sijaitsee Tukholmassa. Lisätietoja www.catella.com