Aku Ankan seikkailut muotoilun maailmassa painettiin UPM:n paperille

(UPM, Helsinki, 20.4.2012) – UPM, World Design Capital 2012 Helsinki  ja Sanoma Magazines Finland ovat tuottaneet Aku Ankasta erityisen designnumeron osana Helsingin designpääkaupunkivuotta.

Mitä on nykymuotoilu? Aku Ankka pohtii tätä peruskysymystä kevään erikoisnumerossa ja päätyy tietysti lukuisiin kommelluksiin. Suomalaisen muotoilun historia, nykypäivä ja tulevaisuus sotkeutuvat iloisesti Ankkalinnan elämään sarjakuvataitelija Kari Korhosen tarinassa. Tuttujen ankkahahmojen lisäksi tarinassa nähdään uusia hahmoja, jotka muistuttavat kovasti muun muassa Alvar Aaltoa, Vuokko Nurmesniemeä, Stefan Lindforsia ja Paola Suhosta.  

“Painetun Aku Ankka -lehden kautta lukija voi paeta arkea Ankkalinnaan”, sanoo Suomen Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä Sanoma Magazinesilta. “Olipa kyseessä sitten korkeakirjallisuus tai sarjakuvat, lukemisen tarkoitus on tarjota tauko hektisestä elämänmenosta. Laadukas paperi luo fyysisen kokemuksen, jollaista ei saa muualta. Sarjakuvakokoelma kirjahyllyssä on jo itsessään nautinto”, hän jatkaa.

Aku Ankan erikoispainoksessa käytetään siihen sopivaa erikoispaperia. “Kansiin valittu laadukas UPM Finesse luo arvokkaan ensivaikutelman, ja UPM Star -mattapaperi korostaa sisäsivujen piirrosten yksityiskohtia“, kuvailee myyntijohtaja Eeva-Liisa Heinaro, joka vastaa UPM:n kotimaan paperinmyynnistä aikakauslehtikustantajille ja -painotaloille.

Aku Ankka Design julkaistaan neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi. Rajattu erikoispainos ei tule yleiseen myyntiin, mutta suomalaiset lukijat pääsevät nauttimaan muotoilutarinasta huhtikuussa Aku Ankan numerossa 16/2012.

Lisätietoja on World Design Capital Helsinki -verkkosivuilla osoitteessa http://wdchelsinki2012.fi/

UPM:ssä lisätietoja antaa:
Thomas Ehrnrooth, Markkinointi- ja Viestintäjohtaja, puh: +358 204 150 366

UPM ja muotoilu
Bio- ja metsäteollisuuden edelläkävijänä UPM osallistuu nykypäivän designin luomiseen kehittämällä uusia ympäristöystävällisiä materiaaleja, jotka innoittavat arkkitehteja ja suunnittelijoita eri puolilla maailmaa. UPM tukee kestävää rakentamista, joka on avaintekijä turvallisten ja miellyttävien ympäristöjen vastuullisessa kehittämisessä.

UPM on yksi Helsingin designpääkaupunkivuoden pääyhteistyökumppaneista. UPM:n puu- ja komposiittituotteista rakennettava paviljonki on ainutlaatuinen kohtauspaikka ja olennainen osa WDC Helsinki 2012 -ohjelmaa. Paviljongin toteuttamiseen osallistuvat UPM, Aalto-yliopisto, Designmuseo, Arkkitehtuurimuseo ja World Design Capital Helsinki 2012.

UPM Paperi
UPM:llä on 23 uudenaikaista paperitehdasta Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Itävallassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Monet tehtaista toimivat paperinvalmistuksen ohella merkittävinä kierrätyskeskuksina ja bioenergian tuottajina. UPM Paperi työllistää lähes 14 000 henkilöä. Paperin liikevaihto vuonna 2011 oli 7,2 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmpaper.com.

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi