AXA Real Estate on ostanut 3 700 hehtaaria metsätalousmaata UPM:ltä

(UPM, Helsinki, 27.2.2015, klo 11.00)  -  AXA Real Estate Investment Managers (“AXA Real Estate”), johtava eurooppalainen kiinteistösijoittaja ja omaisuudenhoitoyritys (1)on ostanut UPM:ltä kolme metsätilaa, joiden yhteispinta-ala on 3 700 hehtaaria. Tilat sijaitsevat Pielavedellä, Lieksassa ja Tohmajärvellä. Kaupan kokonaishinta on 11,2 miljoonaa euroa. AXA Real Estate on tehnyt kaupan ranskalaisen vakuutusyhtiön AXA Insurance Company:n puolesta.

Kauppa on AXA Real Estaten ensimmäinen asiakkaidensa puolesta tekemä metsätilakauppa Ranskan ulkopuolella. Tämä on alku sen strategialle hajauttaa salkkua alueille, missä metsiä hyödyntävän teollisuuden merkitys bruttokansantuotteesta on merkittävä. Tämä kaupan jälkeen AXA Real Estaten hallinnoima metsäomaisuus on yli 17 600 hehtaaria, jonka arvo noin 100 miljoonaa euroa. UPM vastaa edelleen nyt ostettujen metsätilojen kestävästä hoidosta ja käytöstä.

”Sijoittajien kiinnostus vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin on kasvanut viime vuosina samalla, kun tarve vahvasta ja kestävästä tuotosta on säilynyt,” sanoo Christophe Lebrun, AXA Real Estaten metsäsijoituksista vastaava johtaja. ”Metsätaloudella on vahva taloudellinen perusta ja olemalla yksi ensimmäisiä Euroopassa tällä alueella AXA Real Estatella on ensiluokkainen asema hyödyntää vahvaa markkinanäkymää ja kiinnostavaa tuottoa. Lisäksi kiinteänä omaisuutena metsä on turvallinen ja vakaa sijoitus.”

“Olemme tyytyväisiä AXA Real Estaten kanssa tehdystä metsätilakaupasta sekä siihen liittyvästä puukauppa- ja metsänhoitosopimuksesta. Olen vakuuttunut että AXA Real Estaten sijoitusasiantuntemus ja UPM:n metsäosaaminen hyödyttävät molempia osapuolia,” sanoo UPM:n Puunhankinnan ja metsätalouden johtaja Sauli Brander.

Lisätietoja:

UPM
Riitta Väisänen, myyntipäällikkö, puh. +358 400 546 690, riitta.m.vaisanen@upm.com

AXA Real Estate
Charline Coué, Media Relations, charline.coue@axa-im.com
Jocelyne Tamssom, Head of Communications, jocelyne.tamssom@axa-im.com, puh, +33 1 44 45 97 95 

FTI Consulting Inc.
Richard Sunderland, Ellie Sweeney, Clare Glynn, puh. +44 20 3727 1000, AXARealEstate@fticonsulting.com

Toimituksille tiedoksi:

UPM
UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 20 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM omistaa 765 000 hehtaaria metsätalousmaata Suomessa. UPM:n metsäammattilaiset hoitavat näitä metsiä sekä yli miljoonaa hehtaaria yksityisten metsänomistajien metsiä kestävän metsätalouden periaatteiden mukaisesti.

Viime vuosina UPM on myynyt säännöllisesti metsäomaisuuttaan osana kiinteistön jalostusta. Lue lisää myytävistä metsätiloista www.bonvesta.fi

AXA Real Estate Investment Managers
AXA Real Estate Investment Managers (AXA Real Estate), on AXA Investment Managers -yhtiön 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö. AXA Real Estate on johtava eurooppalainen kiinteistösijoittaja ja omaisuudenhoitoyritys (1). Sen hoidossa oli joulukuun 2014 lopussa yli 54 miljardin euron omaisuus. Sillä on yli 160 institutionaalista asiakasta ympäri maailma. Lisäksi se hallinnoi 10 AXA-vakuutusyhtiön rahastoa.

Yhtiön palveluksessa on yli 500 kiinteistöalan ammattilaista, jotka työskentelevät 23 maassa. AXA Real Estaten kilpailuetu perustuu sen maailmanlaajuiseen rahastojen hallinnointiasiantuntemukseen sekä paikalliseen osaamiseen hankkia sijoituskohteita, hoitaa varallisuutta ja kehittää kohteita.

AXA Real Estate kehittää ja aktiivisesti hallinnoi tai neuvoo sijoitustuotteita, etsii laaja-alaisesti mahdollisuuksia eri riskitasoilla tuottaakseen asiakkaidensa riskiprofiilien mukaista tavoitetuottoa erilaisten sijoitusstrategioiden avulla. Ne vaihtelevat perusasioista arvonlisäykseen ja opportunistisiin kohteisin, maakohtaisista maantieteellisesti hajautettuihin ja sektorikohtaisesta monialakohteisiin, tarjoten sijoitusmahdollisuuksia kaikilla pääomarakennetasoilla.

Maailmanlaajuinen kasvu on keskeinen päämäärä ja AXA Real Estate on laajentanut läsnäoloaan Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Sen hallinnoimat varat ovat kasvaneet 15 vuodessa 17 miljardista eurosta nykyiseen 54 miljardiin euroon. www.axa-realestate.com

AXA Investment Managers
AXA Investment Managers (AXA IM) on moniosaava omaisuudenhoitoyhtiö. Se on osa AXA-konsernia, joka on maailman johtava varojen suojaukseen ja varallisuuden hoitoon erikoistunut yhtiö. Eurooppalaisista omaisuudenhoitoyhtiöistä AXA IM on yksi suurimpia. Sen hoidossa oli kesäkuun 2014 lopussa noin 582 miljardin euron omaisuus. AXA IM:n palveluksessa on 2 400 henkeä maailmanlaajuisesti ja sillä on 26 toimistoa 21 maassa. www.axa-im.com

(1) Lähde: INREV tutkimus 2013, joka on julkaistu toukokuussa 2014