​UPM Biokemikaalit

UPM Biochemicals tarjoaa kestäviä ja kilpailukykyisiä puupohjaisia kemikaaleja useisiin erilaisiin teollisuuden tarpeisiin tuotteen laadusta tinkimättä. Tuotteidemme pääraaka-aine on kestävästi hoidetuista metsistä saatava sertifioitu puu.

​Lue lisää liiketoiminnastamme

UPM Biochemicals keskittyy neljään eri tuoteryhmään: kemiallisiin rakenneaineisiin, ligniinituotteisiin, biofibrilleihin ja biolääketieteen tuotteisiin.

Biopohjaiset kemialliset rakenneaineet ovat öljypohjaisia tuotteita korvaavia kemikaaleja ja monomeerejä, joita voidaan käyttää esimerkiksi biopohjaisten muovien valmistuksessa.

Ligniini on puun kuituja yhteensitova bio-polymeeri. UPM Biochemicals kehittää ligniinipohjaisia tuotteita useisiin eri käyttötarkoituksiin. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi hartsit, joita käytetään puupohjaisten tuotteiden sideaineina. UPM BioPiva, joka perustuu UPM:n kehittämään teknologiaan, on 100 % biopohjainen kustannuskilpailukykyinen vaihtoehto, jolla voidaan korvata jopa 70 % hartsien öljypohjaisista raaka-aineista.

Growdex® on uusi puupohjainen selluloosananofibrilleihin perustuva hydrogeeli 3D -solukasvatukseen ja muihin biolääketieteen sovelluksiin. Se on biologisesti yhteensopiva ihmisen kudosten ja solujen kanssa – sisältämättä kuitenkaan yhtään eläin- tai ihmisperäistä materiaalia.

Missä olemme vahvoja

  • Asiakaslähtöiset kestävää kehitystä tukevat ratkaisut
  • Koko arvoketjun kattava yhteistyö strategisten kumppaneiden kanssa
  • Lignoselluloosapohjaisen biomassan kaikkien komponenttien hyödyntäminen
  • Uraauurtavien uusien teknologioiden yhdistäminen olemassa oleviin tuotantolaitoksiin
  • Monitieteellinen kansainvälinen tiimi