​100+ vuotta mukana arjessa

Sosiaalinen vastuullisuus on ollut vahva osa UPM:n toimintaa läpi koko 100-vuotiaan Suomen historian ja jo ennen itsenäisyyden aikaa. Olemme toimineet yhteiskunnallisena kivijalkana ja näkyvänä hahmona

eri tehdaspaikkakunnilla ympäri maan.

 

Suomi 100+ mukana arjessa
Suomi 100+ mukana arjessa
Suomi 100+ mukana arjessa

​Satavuotiaan Suomen kunniaksi kerromme jo unohtuneita tarinoita menneiden sukupolvien työelämästä ja arjesta. Kurkistamme myös hyvinvointivaltiomme kehitykseen tähän päivään asti.

Ennen kaikki ei ollut paremmin, mutta moni asia oli melko hyvin, ja jos oli, työnantajalla oli yllättävän usein osuutta asiaan. 100+ vuotta mukana arjessa -sivusto kertoo kuvitettua tarinaa siitä, kuinka olemme kulkeneet kohti yhä tasa-arvoisempaa, monimuotoisempaa, osaavampaa, sallivampaa, turvallisempaa ja terveempää työyhteisöä ja yhteiskuntaa. Tutkimme kehitystä suuryrityksen seinien sisäpuolelta ja näytämme, millainen työnantajan rooli vastuullisen kulttuurin luojana on ollut ja on yhä.

Maltti on valttia

Maltti on valttia

Työturvallisuus on ennen kaikkea asenne – niin työntekijän kuin työnantajan puolelta. Miten työympäristön turvallisuudesta, terveellisyydestä ja reilusta hengestä on huolehdittu? Kuinka topakkaa oli 1930-luvun työsuojelu, ja miten entisaikojen käytännöt eroavat nykyisistä?
Ei oppi ojaan kaada

Ei oppi ojaan kaada

Jatkuva oppiminen on avain kiinnostavaan elämään ja työuraan. UPM:llä on pitkät perinteet opiskelun tukemisessa. Tiesitkö, että yhtiö rakennutti Suomen ensimmäinen teollisuuden ammattikoulun vuonna 1918? Siellä harjoitus on tehnyt monesta mestarin.
Hyvä kello kauas kuuluu

Hyvä kello kauas kuuluu

Kun yritys pitää työntekijöistään hyvää huolta, he sitoutuvat yhteiseen tekemiseen. Olemme edistäneet tehdaspaikkakuntien hyvinvointia esimerkiksi tukemalla työntekijöiden asumista, lasten kerhotoimintaa, liikuntaa ja urheilua sekä moninaisia kulttuuripalveluja.
Meitä on moneksi

Meitä on moneksi

Monimuotoinen ja salliva työympäristö kunnioittaa ihmisiä ikään ja muihin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin katsomatta. Täältä löydät tarinoita siitä, miten olemme huolehtineet omistamme vauvasta vaariin. Jos intoa ja kuntoa on riittänyt, ikä ei ole ollut este työnteolle ja harrastamiselle.
Blogi: Saara Pakarinen
Joulukuu 1, 2017

Kummisuhde, hääkengät ja markan tontti – yhtiö tuki isovanhempiani monin tavoin

Kuluneen syksyn mittaan olemme kertoneet satavuotiaan Suomen kunniaksi tarinoita menneiden sukupolvien elämästä. Tutkiessani UPM:n historiaa ja kootessani tarinoita 100+ vuotta mukana arjessa -nettisivustolle olen saanut tutustua uskomattoman kiinnostaviin henkilöihin ja kertomuksiin vuosikymmenten takaa.

Biofore.fi
Marraskuu 30, 2017

Lilli Vuorela, työturvallisuuden ja hyvinvoinnin esitaistelija

Joskus yksikin ihminen voi edistää hämmästyttävän paljon tärkeitä asioita työyhteisössään. Topakka ja aktiivinen Lilli Vuorela aloitti Yhtyneiden Paperitehtaiden ja AB Walkiakosken huoltotarkastajana vuonna 1929, ja hänen nimiinsä menevät monet yhtiömme historian sosiaalisen vastuullisuuden toimet.

Blogi: Sami Lundgren
Syyskuu 8, 2017

Kaarlo ja minä – yhtiön miehiä alusta alkaen

”Perintöpapereita selaillessani huomasin, että Kuusankoskelta kotoisin olevana suvullani on usean sukupolven linkitys UPM:ään. Kuvassa on isosetäni Kaarlo, jonka kuvan ja todistukset löysin.”