Vanerin kunnossapidon moniosaajakoulutus

Etsimme mekaaniseen kunnossapitoon vuorokorjausasentajia ja LVI-asentajaa Savonlinnan vaneritehtaan koulutukseen, joka valmistaa alan ammattitutkintoon.

​Etsimme tulevaisuuden kunnossapidon ammattilaisia noin kaksi vuotta kestävään moniosaajakoulutusohjelmaan Savonlinnan vaneritehtaalle. UPM:n oppisopimustyyppisessä koulutuksessa kehityt vaneriprosessin ammattilaiseksi mekaanisen kunnossapidon tehtäviin.

Tietoa koulutusohjelmasta

 • Koulutusohjelma toteutetaan oppisopimustyyppisesti ja sen kesto on noin 2 vuotta
 • Koulutusohjelman tavoitteena on levyalan ammattitutkinnon suorittaminen
 • Ohjelmaan osallistuville tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma
 • Koulutusohjelmaan osallistuville tehdään koulutuksen ajaksi määräaikainen työsopimus, jonka ajalta maksetaan palkkaa ja koulutuksen ajalta koulutuspäivärahaa
 • Koulutusohjelmat koostuvat käytännön työharjoittelusta sekä teoriaopinnoista
 • Tavoitteena on saavuttaa työopastuksen ja itsenäisen harjoittelun kautta monipuolinen ammatillinen osaaminen
 • Osallistujat perehdytetään yrityksen ja oman tuotantolaitoksen toimintoihin
 • Oppimisen pääpaino on käytännön kunnossapito- ja tuotantotuotantotehtävissä
 • Teoriakoulutukset pidetään pääosin tehtaalla ja tarpeen mukaan myös ulkopuolisissa koulutustiloissa
 • Koulutusohjelmien kouluttajina toimivat UPM:n omat asiantuntijat ja ulkopuoliset koulutuksen ammattilaiset
 • Yhteistyökumppanina toimii Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto SAMI
 • Koulutusohjelman päättymisen jälkeen mahdollisuuksista jatkaa työsuhdetta arvioidaan yksilöllisesti

Onko tämä koulutus sinulle?

Etsimme aktiivisia, täysi-ikäisiä henkilöitä, joilla on positiivinen asenne ja halua oman ammattitaidon kehittämiseen. Oma-aloitteisuus, vastuunottaminen, joustavuus ja kyky tehdä päätöksiä vaihtuvissa tilanteissa ovat ominaisuuksia, joita työssä tarvitaan tiimityön lisäksi.

Koulutukseen valitulla tulisi olla ammatillinen peruskoulutus. Aiempi muutaman vuoden työkokemus teollisuuden mekaanisen kunnossapidon tehtävistä katsotaan eduksi. Vuorokorjausasentajalta toivomme hitsaustaitoa ja hydrauliikan tuntemusta. LVI-asentajan eduksi puolestaan katsotaan aikaisempi työkokemus alalta.

Työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia teollisuusympäristön käynnissäpitotehtäviä. Vuorokorjausasentajan työtehtävät ovat kolmivuorotyötä ja töitä tehdään säännöllisesti myös viikonloppuisin. Sujuvan suomen kielen taidon lisäksi englannin kielen perustaidot ovat tarpeen.

Meille UPM:ssä turvallisuus on olennainen osa jokapäiväistä toimintaa. Tavoitteenamme on, ettei yhtäkään tapaturmaa tapahdu työpaikallamme. Turvallisuusajattelun omaksuminen ja sitoutuminen yhteisiin sääntöihin ja halu edistää näitä omalla toiminnalla ovat ominaisuuksia, joita odotamme jokaiselta UPM:läiseltä.

Miten rekrytointi etenee?

Important Image

​Lähetä hakemuksesi hyvissä ajoin 29.3. mennessä alla olevasta linkistä.

​Mistä tiedän onko hakemukseni tullut perille?

Kun lähetät hakemuksesi rekrytointijärjestelmän kautta, saat sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, että hakemuksesi on tullut perille. Kannattaa tarkastaa myös roskapostilaatikko.
Voit aina myös olla yhteydessä HR Palvelukeskukseemme (contacthr@upm.com tai 020 414 6600, arkisin klo 8-17). Lisää vastauksia yleisimpiin kysymyksiin rekrytointijärjestelmästämme löydät Kysymyksiä rekrytoinnista -osiosta.

UPM Savonlinna Plywood mill

UPM:n vaneritehdas Savonlinnassa on aloittanut toimintansa jo vuonna 1921. Katso video ja näet miten töitä tehtiin alkuvuosina ja miten toiminta on muuttunut ajan kuluessa. Nykyisin tehtaalla työskentelee noin 300 ihmistä vanerituotannon eri tehtävissä.