Be the future - tule meille kesätöihin!

Tutustu tarkemmin kesätöihin näillä sivuilla. Hakuaika on helmikuun loppuun.

​UPM tarjoaa vuosittain noin tuhat kesätyöpaikkaa eri puolilla Suomea.  96% viime kesän kesätyöntekijöistä suosittelee UPM:llä työskentelyä myös muille. Monet kesätyöntekijämme palaavatkin meille töihin myös seuraavina vuosina. Kesän aikana pääsee tutustumaan erilaisiin työtehtäviin ja opituista taidoista on varmasti hyötyä myöhemmin opinnoissa ja työelämässä. Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

 

Palkkaamme kesätyöntekijöitä erilaisiin tehtäviin ja työympäristöihin. Klikkaa alla olevia linkkejä ja tutustu avoinna oleviin työtehtäviin tarkemmin. Alle 18-vuotiaille hakijoille ”tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoittelupaikkoja.

Kesän 2017 hakuaika on päättynyt.

Näin kesätyöhakumme etenee:

  1. Tutustu tarjolla oleviin kesätöihin huolellisesti näillä sivuilla.  
  2. Jätä hakemuksesi haluamaasi tehtävään alla olevista linkeistä. Jos olet aiemmin hakenut meiltä töitä, voit tilata tunnukset työnhakuprofiiliisi näiden ohjeiden avulla »
  3. Saat vahvistuksen hakemuksen vastaanottamisesta sähköpostiisi heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.
  4. Hakemukset käydään läpi yksiköissä esimiesten ja HR-asiantuntijoiden toimesta. Osassa yksiköitämme hakemusten käsittely aloitetaan jo hakuaikana. UPM Metsä tekee henkilövalintansa tammi-helmikuun aikana. 
  5. Työhaastattelut järjestämme lopuissa yksiköissä viimeistään maalis- ja huhtikuun aikana. 
  6. Ilmoitamme kaikille kesätyöhakijoillemme haun lopputuloksen heti, kun se on mahdollista.
  7. Työt alkavat työsopimuksen kirjoittamisella ja perehdytyksellä. Suurimmalla osalla työt alkavat toukokuussa, mutta sekä aiemmat että myöhemmät aloitusajankohdat ovat mahdollisia. 
  8. Työtodistus kirjoitetaan kaikille kesätyöntekijöillemme kesätyön päätteeksi.


Haun etenemiseen ja hakujärjestelmään liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä HR-palvelukeskukseemme contacthr@upm.com tai puh. 020 414 6600.

 

 
 
Haun etenemiseen ja hakujärjestelmään liittyvissä kysymyksissä ota yhteys HR-palvelukeskukseemme contacthr@upm.com tai puh. 020 414 6600.

​Kesätyöpaikat paikkakunnittain

Klikkaamalla kohteita kartalla saat tietoa millaisia kesätöitä paikkakunnalla on tarjolla.

Kajaani Kuopio Joensuu Savonlinna Jämsä Juupajoki Lahti Kouvola Lappeenranta Kotka Helsinki Hämeenlinna Valkeakoski Rauma Pori Haapavesi Kaustinen Perho Seinäjoki Pietarsaari Eno Joroinen Mikkeli Mäntyharju Jyväskylä Tampere Turku

Eno

Kaltimon vesivoimalaitoksella Enossa kesätyöntekijät pääsevät tutustumaan vesivoiman tuotantoon. Kesätyöntekijät työllistyvät automaatio- ja sähköasentajan tehtäviin. Lisäksi tehtävät sisältävät ulkoalueiden hoitoa ja keikkaluonteisia kunnossapidon tehtäviä.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset »

Haapavesi/Pihtipudas

UPM Metsä tarjoaa kesätöitä puunhankinnan tehtävissä.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta

Helsinki

UPM:n pääkonttori Biofore House sijaitsee Helsingissä. Palkkaamme kesätyöntekijöitä liiketoiminnan tehtäviin ja globaaleihin toimintoihin, kuten viestinnän, IT:n, hankinnan, rahoituksen, HR:n sekä toimitusketjun hallinnan tehtäviin. Etsimme kesätyöntekijöiksi alan opiskelijoita, koska työ on haastaavaa ja monipuolista. Työyhteisömme on kansainvälinen ja päivittäinen työkielemme on englanti, jonka sujuva osaaminen on edellytys tehtävissämme.
Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: rahoitus ja taloushallinto, viestintä, yritysvastuu,  IT-palvelut »

Hämeenlinna

UPM Metsä tarjoaa Hämeenlinnassa kesätöitä puunhankinnan, metsätalouden sekä korjuun ja logistiikan, metsätalouden sekä puunhankinnan tehtäviin.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, operaatiot (korjuu ja kuljetus)

Joensuu

Joensuun vaneritehdas valmistaa pitkälle jalostettua koivuvaneria pääasiassa kuljetusväline-, laivanrakennus- ja rakennusteollisuuteen. Lisäksi Joensuussa valmistettua vaneria käytetään mm. pakkaus, stanssimuotti- ja huonekaluteollisuudessa. Joensuun tehdas työllistää noin 160 henkilöä.
UPM Metsä tarjoaa Hämeenlinnassa kesätöitä maankäytön myyntikohdevalmistelussa sekä puunhankinnan, metsätalouden, korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Joensuun vaneritehdas
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, operaatiot (korjuu ja kuljetus), maankäyttö (myyntikohdevalmistelu)

Joroinen

Joroisten taimitarha on perustettu 1980 ja sieltä toimitetaan taimia ja siemeniä sekä UPM:n omiin että yksityisten metsänomistaja-asiakkaiden metsiin. Päätuote on kuusi, minkä lisäksi tarhalla kasvatetaan myös mäntyä ja rauduskoivua. Joroisten taimitarhan tarjoaa kesäksi  sekä esimies- että työntekijätehtäviä.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: taimitarhan esimiestehtävät ja työntekijätehtävät

Juupajoki

Korkeakosken saha sijaitsee Juupajoella Korkeakosken taajamassa ja valmistaa vuodessa 330 000 kuutiometriä mäntysahatavaraa. Kesätyöntekijät toimivat vakituisten työntekijöiden lomatuurauksissa valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä. Lisäksi tuotantoseisokin aikana kesätyöntekijät toimivat palovartioinnissa ja tehtaan pienissä kunnostustehtävissä.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Korkeakosken saha

Jyväskylä

Jyväskylän vaneritehdas Säynätsalossa valmistaa pinnoittamatonta ja pinnoitettua perusvaneria sekä erikoisvanereita kuten komponentteja. Raaka-aineena käytetään koivua ja kuusta. Jyväskylässä valmistettua vaneria käytetään pääasiassa rakentamisessa, betonoinnissa ja kuljetusvälineteollisuudessa. Jyväskylän vaneritehdas työllistää 200 henkilöä.
UPM Metsän tarjoaa Jyväskylässä kesätöitä puunhankinnan sekä korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Jyväskylän vaneritehdas
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, operaatiot (korjuu ja kuljetus)

Jämsä

Jämsän Jokilaaksossa, eteläisessä Keski-Suomessa sijaitsevat Jämsänkosken sekä Kaipolan nykyaikaiset ja tehokkaat paperitehtaat. Jämsänkosken tehtaan kolmen paperikoneen tuotteita ovat aikakauslehtipaperi sekä tarra- ja pakkauspaperit. Kaipolassa valmistetaan kolmella paperikoneella aikakauslehtipaperia sekä luettelo- ja sanomalehtipaperia. Tehtaat työllistävät yhteensä noin 850 henkilöä. UPM Metsä tarjoaa Jämsässä puunhankinnan metsätalouden tehtäviä kesäksi.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Jokilaakson paperitehtaat (Jämsänkoski, Kaipola)
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous

Kajaani

UPM Metsä tarjoaa Kajaanissa metsätalouden tehtäviä sekä maankäytön maastoinvestointia ja myyntikohdevalmistelua kesäksi.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: metsätalous, maankäyttö (maastoinvestoinnin kontrollimittaustulosten käsittely ja myyntikohdevalmistelu) 

Kaustinen

UPM Metsällä on puunhankinnan tehtäviä kesän ajaksi.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta

Kotka

UPM Logistics vastaa UPM:n meriliikenneverkoston sekä operatiivisesta että taloudellisesta toteutuksesta ja kehityksestä. Kotkan yksikössä työskentelee noin 35 henkilöä. Kesätyötehtäviä on tarjolla sekä operatiivisissa tiimeissä että hallinnollisissa tehtävissä. Kesän aikana kesätyöntekijällä on mahdollisuus oppia toimimaan kansainvälisessä työympäristössä, harjoitella tiimityöskentelyä, saada arvokasta työkokemusta logistiikan saralta sekä tutustua ja oppia käyttämään globaalin konsernin käyttöjärjestelmiä.
Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: UPM Logistics

Kouvola

Kouvolassa Kuusankoskella sijaitsee UPM:n paperi- ja sellutehdas sekä vesivoimalaitos ja Vuohijärvellä Kalson viilutehdas.
UPM Kymin moderni ja ympäristöystävällinen tehdasintegraatti tuottaa sellua ja hienopaperia. Kesätöissä pääset oppimaan miten puu jalostuu korkealaatuiseksi selluksi ja hienopaperiksi. Tehtävästäsi riippuen voit päästä myös oppimaan tuotteidemme laadunvalvontaa sekä tuotantolaitosten ja laitteistojen kunnossapitoa. Tuotannon puolella kesätyöntekijät toimivat avustavissa kenttä- ja ohjaamotehtävissä paperi- ja sellutehtailla sekä voimalaitoksella. Tehtaat työllistävät yhteensä noin 700 henkilöä.
Kalson viilutehdas Vuohijärvellä valmistaa sorvattua kuusiviilua, jota käytetään parkettiteollisuudessa taustaviiluna parketin rakenteessa. Kalson viilutehdas työllistää noin 120 henkilöä.
Kouvolassa toimii myös Kuusankosken vesivoimalaitos, jossa kesätyöntekijät pääsevät työskentelemään vesivoiman tuotantotehtävissä. 
UPM Metsä tarjoaa Kouvolassa kesätöitä metsätalouden ja tuontiassistentin tehtävien parissa sekä Kymin tehtaan puun  puun vastaanotossa.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Kymin paperi- ja sellutehdas (Kuusankoski), Kalson viilutehdas (Vuohijärvi), Kuusankosken vesivoimalaitos
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: metsätalous, puun vastaanotto, tuotantoassistentin tehtävät

Kuopio

UPM Metsä tarjoaa Kuopiossa kesätöitä puunhankinnan, metsätalouden sekä korjuun ja kuljetuksen tehtäviin.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, operaatiot (korjuu ja logistiikka)

Lahti


UPM Plywoodin esikunta Lahdessa työllistää kesätyöntekijöitä vaneriliiketoiminnan tuotekehitystehtäviin, toimitusketjun hallintaan ja viennin asiakaspalveluun, laboratorion työtehtäviin mukaan lukien laadunvalvonta sekä sisäisen ja ulkoisen viestinnän tehtäviin. Biokomposiitin kesäharjoittelijat tekevät töitä toimitusketjun hallinnoinnissa ja asiakaspalvelussa. Nämä työt alkavat jo aikaisemmin keväällä, koska terassien rakennuskausi alkaa luonnollisesti ennen kesää.
UPM Metsän tarjoaa kesätöitä puunhankinnan, metsätalouden, sekä korjuun ja kuljetuksen tehtäviin.
Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: Plywoodin ja Biokomposiitin esikuntatehtävät
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, operaatiot (korjuu ja kuljetus).

Lappeenranta

Lappeenrannassa sijaitsevat Kaukaan tehtaat ovat osa konsernin monipuolisinta integraattia, johon kuuluvat sellu- ja paperitehdas, Euroopan suurin mäntysahatavaraa valmistava saha sekä uusiutuvaa dieseliä valmistava biojalostamo. Kaukaan tehtailla opit miten puu jalostuu korkealaatuiseksi selluksi, aikakausilehtipaperiksi sekä sahatavaraksi ja miten mäntyöljystä valmistetaan uusiutuvaa biodieseliä.
Lappeenrannassa on  myös Pohjois-Euroopan tutkimuskeskus.
UPM Metsä kesätyöt ovat puunhankinnan sekä korjuun ja kuljetuksen tehtäviä. Haemme myös kesäharjoittelijaa Kaukaan tehtaan puun vastaanottoon ja  tuontiassistentin tehtäviin.
Lue lisää ja hae -Tuotantolaitokset: Kaukaan paperi- ja sellutehdas, Kaukaan saha, Lappeenrannan biojalostamo
Lue lisää ja hae -Globaalit toiminnot: Pohjois-Euroopan tutkimuskeskus
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, operaatiot (korjuu ja kuljetus), puun vastaanotto,  tuontiassistentin tehtävät

Mikkeli

Pelloksen vaneritehtaat sijaitsevat Pellosniemellä, Mikkelin kaupungissa, 25 km Mikkelistä Lappeenrantaan johtavan valtatien 13 varrella. Pelloksen tehtaat valmistavat vakioituja ja laadultaan ensiluokkaisia WISA Spruce -kuusivanereita, niihin perustuvia jatkojalosteita sekä koivupintaista WISA Twin -vaneria suuressa mittakaavassa. Pelloksen tehtaat työllistävät 600 henkilöä.
UPM Metsä tarjoaa kesätöitä metsätalouden sekä  korjuun ja kuljetuksen tehtävissä.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Pelloksen vaneritehdas (Ristiina)
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: metsätalous, operaatiot (korjuu ja kuljetus)

Mäntyharju

UPM Metsä tarjoaa kesätöitä puunhankinnan tehtävissä.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta 

Perho

UPM Metsä tarjoaa kesätöitä metsätalouden tehtävissä.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: metsätalous

Pietarsaari

Pietarsaari on viihtyisä, kaksikielinen, merenrannalla sijaitseva kesäkaupunki, jossa on paljon liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Pietarsaaren tehdasintegraattiin kuuluu sellutehdas ja saha, jotka sijaitsevat hyvien pyöräily- ja autoyhteyksien päässä Pietarsaaren keskustasta.
Pietarsaaren sellutehtaamme on 800 000 tonnin vuosituotannollaan maamme suurimpia kemiallisen sellun valmistajia ja työllistämme yhteensä noin 320 henkeä. Sellutehtaallamme voit oppia miten puu jalostuu korkealaatuiseksi selluksi.
Alholman saha valmistaa vuodessa 270 000 kuutiometriä mänty- ja kuusisahatavaraa. Kesätyöntekijät toimivat vakituisten työntekijöiden lomatuurauksissa valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä.
UPM Metsän kesätyöt ovat puunhankinnan, korjuun ja kuljetuksen tehtäviä sekä puun vastaanottoa.  
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Pietarsaaren sellutehdas, Alholman saha
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, metsätalous, operaatiot (korjuu ja kuljetus), puun vastaanotto

Pori

Seikun saha sijaitsee länsirannikolla Aittaluodon tehdasintegraatissa ja valmistaa vuodessa 390 000 kuutiometriä kuusisahatavaraa. Kesätyöntekijät toimivat vakituisten työntekijöiden lomatuurauksissa valmistuksen eri prosessivaiheissa, kuten tuotannon, kuivaamon ja tasaamon tehtävissä. Lisäksi tuotantoseisokin aikana kesätyöntekijät toimivat palovartioinnissa ja tehtaan pienissä kunnostustehtävissä.
UPM Metsän kesätyöt ovat puunhankinnan tehtäviä.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Seikun saha
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta

Rauma

Raumalla sijaitsee yksi konsernin nykyaikaisemmista ja suurimmista tehtaista. Paperikoneilla valmistetaan aikakauslehtipapereita sekä kevytpäällystettyä LWC-paperia. Raumalla valmistetun paperin loppukäyttökohteita ovat aikakauslehdet, myyntikuvastot sekä erilaiset mainospainotuotteet. Lisäksi tehtaalla valmistetaan revintämassaa eli fluff-sellua hygienia- ja kattaustuotteiden raaka-aineeksi. Rauman tehtaalla työskentelee noin 560 henkilöä.
UPM Metsän kesätyöt Raumalla ovat puunhankinnan sekä korjuun ja kuljetuksen tehtäviä.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Rauman paperitehdas
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, operaatiot (korjuu ja kuljetus)

Savonlinna

Savonlinnan vaneritehdas valmistaa koivuvanereita kuljetusvälineteollisuuteen, betonointiin ja muihin teollisiin loppukäyttökohteisiin. Savonlinnan tehdas työllistää noin 270 henkilöä.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Savonlinnan vaneritehdas

Seinäjoki

UPM Metsä kesätyöt ovat puunhankinnan sekä korjuun ja kuljetuksen tehtäviä.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta, operaatiot (korjuu ja kuljetus)

Tampere

Tampereella sijaitsee laaja-alaisesti UPM:n eri toimintoja ja tehtäviä. Globaali palvelukeskuksemme tarjoaa kesätöitä muu muassa talous- ja henkilöstöhallinnon, rahoituksen sekä toimitusketjun hallinnan tehtäviin.
Sahaliiketoiminnan esikunta Tampereella työllistää kesätyöntekijöitä myynnin tukeen, toimitusketjun hallintaan ja asiakaspalvelutehtäviin.
UPM Metsän kesätyöntekijöitä tulee puunhankinnan suunnittelun ja ohjauksen keskitettyyn tukeen, metsäpalveluihin ja metsänhoitoon, maankäyttöön erilaisiin tehtäviin, markkinointiin, asiakkuuksien hallintaan, tuotteet ja palvelut –tiimiin, UPM Metsän palvelukeskukseen sekä ympäristötoimintoon. Lisäksi Tampereen metsäasiakasyksikössä on tarjolla kesätyötä puunhankinnan, metsätalouden sekä korjuun ja kuljetuksen tehtävien parissa.
UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin valmistajia. Toimitamme korkealaatuista paperi- ja filmilaminaattia informaatio- ja tuote-etiketöintiin maailmanlaajuisen tehdas-, terminaali- ja myyntikonttoriverkoston kautta. Tampereen yksikkö työllistää yhteensä noin 350 henkilöä. Tuotantolaitoksen lisäksi yksikössä toimii mm. UPM Raflatacin tutkimus- ja kehitysosasto.
Lue lisää ja hae - Globaalit toiminnot: taloushallinto, IT, henkilöstö- ja palkkahallinto, toimitusketjun hallinta 
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: UPM Raflatacin tarralaminaattitehdas 
Lue lisää ja hae - UPM Metsän keskitetyt toiminnot: metsäpalvelut ja metsänhoito, puunhankinnan suunnittelu ja ohjaus, maankäyttö (markkinoinnin sisällöntuotanto, myyntikohteiden valmistelu ja kuvamateriaalin tuottaminen), palvelukeskus, metsäpalveluassistentin tehtävät, ympäristö, markkinointi, asiakkuudet, tuotteet ja palvelut; metsäpalvelutoimisto: puunhankinta, metsätalous, operaatiot (korjuu ja kuljetus)

Turku (Varsinais-Suomi)

UPM Metsä tarjoaa puunhankinnan tehtäviä myös Turussa, Loimaalla, Forssassa ja Karkkilassa.
Lue lisää ja hae - UPM Metsä: puunhankinta

Valkeakoski

Valkeakoskella, Tervasaaren paperitehtaalla sijaitsee UPM:n erikoispapereiden osaamiskeskus. Valmistamme kahdella paperikoneella muun muassa tarraetiketin valmistuksessa käytettävää irrokepaperia. Paperikone 8 on maailman suurin irrokepaperin valmistaja. Paperitehtaan yhteydessä toimiva Tervasaaren voimalaitos tuottaa sähköä ja höyryä tehtaalle sekä Valkeakosken kaukolämmölle. Tervasaaren tehtaillamme työskentelee yhteensä noin 330 työntekijää.
Lue lisää ja hae - Tuotantolaitokset: Tervasaaren paperitehdas

 

 

'