UPM:n nuoret journalistit IfraExpo 2005 -messuilla Leipzigissä

UPM, kuten koko painoala, pyrkii kaikin tavoin edistämään sanoma- ja aikakauslehtien lukijuutta nuorten keskuudessa. Siksi se aloitti projektin, jossa 14–18-vuotiaat saksalaiset ja suomalaiset toimittajaharjoittelijat tekevät Saksan Leipzigissä järjestettävillä IfraExpo-messuilla kaksi News Planet sanomalehden numeroa.

Nuoret suomalaisreportterit ovat hioneet kirjoitustaitojaan Suomen suurimman päivälehden Helsingin Sanomien järjestämässä Päivä lehtimiehenä opiskeluohjelmassa. Saksalaiset kirjoittajat tulevat Berliinistä. He ovat käyneet UPM:n paperitehtaalla Schwedtissä ja kirjoittaneet paperinvalmistusta koskevan artikkelin Berliner Morgenpostiin.

Myös leipzigiläisen Humboldt Gymnasium koulun oppilaat osallistuvat News Planetin tekoon. He viimeistelevät lehtien jutut UPM:n osastolla IfraExpo-näyttelyssä, osallistuvat taittoon ja auttavat painatuksessa Océn digitaalisella sanomalehtilinjalla. Lehden jutuissa keskitytään ajankohtaisiin asioihin, jotka kiinnostavat nuoria niin Leipzigissa kuin muuallakin Euroopassa.

Océ painaa News Planet lehden numerot digitaalisesti UPM:n Schongaun paperitehtaalla valmistetulle UPM Digi Brite 52 g/m² paperille.

UPM:n osoite IfraExpossa Leipzigin messualueella on halli 2, osasto 2C400.


UPM
Viestintä
5.10.2005

Lisätietoja:
Asiakasviestintäpäällikkö Kaisu Soudant, UPM, puh. +358 40 767 5659,
Michaela Frisch, International Market Segment Manager, Digital Newspapers, Océ, puh. +49 172 854 9819

***

Océ Digital Newspaper Network (DNN) on sanomalehtien digipainatuksen markkinajohtaja, joka painaa kansainvälisiä sanomalehtiä lukijakuntien lähellä Lontoossa, Johannesburgissa, Sydneyssä, Singaporessa, Valenciassa, New Yorkissa ja Los Angelesissä. Verkostossa Océn digijärjestelmät liittyvät kolmansien osapuolten viimeistelylaitteisiin, ja tuloksena on erittäin helposti muunneltava tuote, joka sekä näyttää että tuntuu perinteiseltä sanomalehdeltä. Océn asiantuntemus mahdollistaa myös innovatiivisen prosessiketjun, joka yhdistää kustantajat, painopalvelujen tarjoajat, jakelijat ja lukijat varmistaen sanomalehtien maailmanlaajuisen saatavuuden jo aikaisin aamulla. Levikin nousu, entistä parempi ja riskittömämpi markkinoille pääsy, logististen ongelmien väheneminen, brandien parempi tunnettuus ja kyky tarjota lukijoille ensiluokkaisia tuotteita ja palveluja ovat kustantajille eduksi. Lisäksi sanomalehtien digitaalinen tuotantotekniikka on ihanteellinen offset-tuotannon tukiratkaisu sanomalehtien alue , yhteisö tai alakohtaisten osioiden valmistuksessa. Lisätietoja Océ Digital Newspaper Networkista saa nettiosoitteesta www.dnn.oce.com »


Jo yli 30 kertaa järjestetty maailman suurin ja tärkein sanomalehtialan näyttely IfraExpo on vuosittainen tapahtuma, jossa sanomalehtiä päätuotteinaan julkaisevien mediatalojen päätöksentekijät voivat tutustua premedia , paino ja jakelusektoreiden palveluntarjoajiin. Se on toiminut uusien kehitelmien ja uuden teknologian laukaisupaikkana, ja lisäksi se tarjoaa ihanteellisen perustan ostopäätöksille. Lisätietoja saa Ifran nettisivuilta osoitteesta www.ifra.com »