UPM:lle Green Good Design -palkinto

(UPM, Lahti, 21.10.2010 klo 13.30) – UPM on saanut arvostetun Green Good Design -palkinnon innovatiivisesta ja ympäristöystävällisestä UPM ProFi -komposiittimateriaalistaan. Kansainvälisen palkinnon myöntävät The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design.

Green Good Design -palkinnon tarkoituksena on lisätä kuluttajien tietoisuutta yrityksistä, jotka toteuttavat kestävän muotoilun periaatteita toiminnassaan.

“Olemme iloisia ammattimuotoilijoiden tunnustuksesta kierrätysinnovaatioon perustuvalle materiaalillemme. UPM ProFi tarjoaa uusia mahdollisuuksia elinkaariajattelun huomioivaan muotoiluun ja arkkitehtuuriin”, sanoo UPM ProFi liiketoiminta-alueen johtaja Markku Koivisto.

UPM ProFi komposiittimateriaalin pääraaka-aineena käytetään tarralaminaattituotannon ylijäämänä syntyvää paperia ja muovia. Innovaatio on syntynyt UPM:n oman tutkimus- ja tuotekehitystyön tuloksena. Uudenlaisella ajattelulla on löydetty ratkaisu, jossa muutetaan entinen jäte arvokkaaksi raaka-aineeksi. Pintakova materiaali sietää hyvin kulutusta ja kosteutta ja soveltuu erityisesti ulkokäyttöön.

UPM ProFi palkittiin aiemmin tänä vuonna Saksassa Best Innovator -tunnustuksella kestävää kehitystä tukevasta innovoinnista. Materiaali on tullut tunnetuksi kansainvälisistä yhteistyöprojekteista alan johtavien arkkitehtien kanssa. UPM ProFi on parhaillaan esillä Shanghain maailmannäyttelyn Suomi-paviljongin julkisivuverhouksessa.

The European Center’s International Advisory Committeen jäsenistä koostunut raati valitsi tuhansista, yli 46 kansallisuutta käsittävistä ehdotuksista yli 100 esimerkillistä kestävän muotoilun edustajaa. Palkintoja jaettiin useassa kategoriassa. Palkintokriteereissä painottuivat energiatehokkuus, kierrätys ja kestävä kehitys. Green Good Design on tunnustus organisaatioille ja ihmisille, jotka ovat poikkeuksellisella ajattelutavallaan ja innovaatioillaan luoneet edellytyksiä yhteiskuntavastuulliselle toiminnalle.

Alkuperäisen Good Design -palkinnon perustivat Chicagossa vuonna 1950 arkkitehdit Eero Saarinen, Charles ja Ray Eames sekä Edgar Kaufmann, Jr. Kyseessä on maailman vanhin muotoilupalkinto.

Lisätietoja antavat:
Johtaja Markku Koivisto, UPM ProFi -liiketoiminta-alue, puh. 040 861 2852

UPM, Media Desk
Puh. 040 588 3284
communications@upm.com

UPM Profi
UPM ProFi -liiketoiminta-alue kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia
puumuovikomposiittituotteita eri loppukäyttökohteisiin. UPM ProFi on innovatiivinen ja ympäristöystävällinen materiaali, jonka pääraaka-aineena on tarramateriaalituotannosta kierrätetty paperi ja muovi. Lisätietoja osoitteessa www.upmprofi.fi

UPM
UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme perustuvat uusiutuviin raaka-aineisiin ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 23 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2009 oli 7,7 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä.
UPM – The Biofore Company – www.upmbiofore.com ja www.upm.fi