UPM sai FSC®-sertifikaatin Suomen metsille

(UPM, Helsinki, 27.9.2011 klo 9.30) – UPM on saanut uuden FSC (Forest Stewardship Council®) -standardin mukaisen sertifikaatin ensimmäisenä Suomessa. FSC-sertifikaatti kattaa noin puolet yhtiön Suomen metsistä. UPM:n metsät ovat jo sertifioituja PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) -standardin mukaisesti.

”Suomen metsien FSC-sertifiointi laajentaa UPM:n ympäristömerkittyjen tuotteiden tarjontaa entisestään. Meillä on jo markkinoiden laajin valikoima paperituotteita, joilla on EU-ympäristömerkki. Metsäsertifiointimerkit, kuten FSC ja PEFC, antavat asiakkaillemme mahdollisuuden todentaa puukuidun alkuperä kestävästi hoidetuista metsistä”, sanoo paperiliiketoiminnan markkinointijohtaja Thomas Ehrnrooth.

Ensimmäiset suomalaisesta FSC-sertifioidusta kuidusta valmistetut UPM:n tuotteet tulevat markkinoille syksyllä 2011.

FSC-standardista ja sen vaatimuksista sovittiin ympäristöjärjestöjen ja metsäteollisuuden välisissä neuvotteluissa syksyllä 2010 ja Suomen metsille on voinut hakea uuden standardin mukaista sertifikaattia toukokuusta 2011 alkaen. UPM aloitti sertifiointiin valmistautumisen tämän vuoden alussa. FSC-sertifikaatin myönsi Soil Association Woodmark. 

”WWF on tehnyt yhteistyötä UPM:n kanssa pitkään ja olen iloinen, että yhtiö näyttää esimerkkiä FSC-sertifioinnissa Suomessa. Toivottavasti lisää metsänomistajia siirtyy ekologisesti tiukemman FSC:n taakse”, toteaa WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

”FSC-sertifiointi on luonnollinen askel UPM:n metsätaloudessa. Haluamme kehittää kestävää metsien käsittelyä ja lisätä toimintamme läpinäkyvyyttä”, korostaa ympäristöjohtaja Timo Lehesvirta.

UPM seuraa kaiken hankkimansa puun alkuperää ja pyrkii maksimoimaan sertifioidun kuidun käytön. Yhtiön tuotteissa käytetyn sertifioidun kuidun osuus oli 79 prosenttia vuonna 2010. Kaikki UPM:n omistamat metsät on sertifioitu joko PEFC:n, FSC:n tai SFI:n mukaan.

UPM:n FSC-logolisenssikoodi FSC-C109750


Lisätietoja antavat
:

Thomas Ehrnrooth, markkinointijohtaja, Paperi, UPM, puh: 020 4150366
Timo Lehesvirta, ympäristöjohtaja, Energia ja Sellu, UPM, puh: 0400 752 212
Liisa Rohweder, pääsihteeri, WWF Suomi, puh: 040 840 74 61

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 500 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

Soil Association on isobritannialainen, vuonna 1946 perustettu ympäristöjärjestö. Woodmark, Soil Associationin FSC-sertifiointiohjelma sai FSC:n hyväksynnän vuonna 1996 yhtenä ensimmäisistä auditointiyrityksistä. Woodmark on myöntänyt yli 600 sertifikaattia ja on sertifioinut yli 10 miljoonaa hehtaaria metsiä maailmanlaajuisesti. Woodmarkilla on laaja verkosto päteviä ja kokeneita auditointiyrityksiä, joista Orbicon A/S toimii pohjoismaissa. 

FSC (Hyvän metsänhoidon neuvosto) on avoin, riippumaton, voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on perustettu edistämään maailman metsien vastuullista hoitoa. Se edistää ympäristön kannalta vastuullista, yhteiskunnallisesti hyödyllistä ja taloudellisesti kannattavaa metsien hoitoa. FSC:llä on toimistot yli 50 maassa. FSC- sertifioituja metsiä on yli 140 miljoonaa hehtaaria. 

WWF (Maailman luonnonsäätiö) on maailmanlaajuinen, aikaansaava ympäristöjärjestö, joka innostaa ihmisiä ja yhteisöjä toimimaan ympäristön suojelemiseksi. WWF:n tavoitteena on maapallo, jossa ihmiset elävät sopusoinnussa luonnon kanssa. WWF:llä on toimintaa yli sadassa maassa.

UPM , Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com