UPM rakentaa uuden tarralaminaattitehtaan Puolaan

(UPM, Helsinki, 24.4.2007 klo 12.30) – UPM jatkaa voimakasta tarraliiketoiminnan kehittämistä rakentamalla uuden tarralaminaattitehtaan Puolaan. Investoinnin arvo on 90 miljoonaa euroa. Uuden tehtaan rakentaminen alkaa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä, ja tuotannon arvioidaan käynnistyvän 2008 viimeisellä neljänneksellä.

Uusi tuotanto- ja logistiikkakeskus palvelee laajenevia Itä-Euroopan markkinoita ja vastaa filmitarralaminaatin kasvavaan kysyntään Euroopassa.

"Tämä on UPM:n ensimmäinen tehdashanke itäisessä Keski-Euroopassa. Tarraliiketoiminta on UPM:n ydinliiketoimintaa ja muodostaa yhtiölle strategisen kasvualueen. Liiketoimintaan on panostettu viime vuosina voimakkaasti ja sen liikevaihto ja tulos ovat kehittyneet hyvin. Tämän päivän julkistus on johdonmukaista jatkoa strategiallemme," sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Uusinta päällystys- ja jälkikäsittelyteknologiaa hyödyntävä tehdas valmistaa sekä paperi- että filmitarralaminaattia. Liimoina käytetään sulate- ja vesipohjaista akrylaattiliimaa.

“Tämä investointi takaa UPM Raflatacille ja sen asiakkaille Euroopassa tukevan kasvupohjan vuosiksi eteenpäin. Meneillään oleva maailmanlaajuinen strateginen kehitysohjelmamme on Puolan tehtaan myötä saatu suurelta osin päätökseen. Ohjelmaan kuuluvat uudet tuotantolaitokset Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja nyt myös Euroopassa. Tavoitteenamme on olla alan johtaja Euroopassa, jossa erityisesti filmitarralaminaatit ja Itä-Eurooppa toimivat kasvun moottoreina,” sanoo UPM:n Tarratoimialan johtaja Heikki Pikkarainen.

Lisätietoja antavat:
Johtaja Heikki Pikkarainen, UPM, Tarratoimiala, puh. 040 760 5758
Johtaja Jan-Erik Forsström, UPM Raflatac, Eurooppa, puh. 040 502 9412

Toimituksille tiedoksi
UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 28 000 henkilöä. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. www.upm-kymmene.fi

UPM:n Tarratoimiala, UPM Raflatac, on maailman johtavia tarralaminaatin ja RFID-etätunnisteiden valmistajia. UPM Raflatacin palveluksessa on 2 500 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli noin miljardi euroa. Yhtiöllä on 11 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja terminaalien verkosto ympäri maailman. www.upmraflatac.com