UPM parantaa Kaukaan sellutehtaan tehokkuutta ja kilpailukykyä

(UPM, Helsinki 16.6.2015 klo 9.00) – UPM investoi 50 miljoonaa euroa Kaukaan sellutehtaan uudistuksiin, joilla parannetaan tehokkuutta, kilpailukykyä ja mahdollisuuksia optimaaliseen ajoon.

Kaukaan investointiin sisältyy sellutehtaan molempien kuivauskoneiden uudistaminen ja uusi paalauslinja. Suunnitelman mukaan pääasennustyöt tehdään vuoden 2016 syysseisokin aikana ja käynnistys ajoittuu 2016 loppuun. Investointi parantaa koko Kaukaan biojalostusintegraatin resurssitehokkuutta ja toiminnan joustavuutta.

“Viimeisen kahden vuoden aikana olemme tehneet kohdennettuja investointeja Pietarsaaren, Kymin ja Fray Bentoksen sellutehtaiden tuotantotehokkuuteen. Näiden projektien valmistuttua sellun tuotantokapasiteettimme kasvaa 10 % vuoden 2013 tasosta eli 3,3 miljoonasta tonnista. Kaukaan investointi on yksi lisäesimerkki hyvin tuottavista tehokkuutta parantavista investoinneista”, sanoo UPM:n Selluliiketoiminnan johtaja Anssi Klinga.

“Suurin yksittäinen selluinvestointi on meneillään oleva Kymin 160 miljoonan euron tuotannon laajennus. Hyvin etenevä hanke valmistuu syksyllä ja kasvattaa Kymin valkaistun havu- ja koivusellun tuotantoa 170 000 tonnilla”, sanoo Klinga.

Kymin ja Kaukaan investointien myötä UPM saa päätökseen sellu- ja paperiliiketoimintojensa eriyttämisen. Jatkossa molemmat liiketoiminnat voivat optimoida tuotantoaan itsenäisesti ja silti hyödyntää sisäisiä synergioita.

Lisätietoja antavat:
Johtaja Anssi Klinga, UPM, Selluliiketoiminta, puh. 050 466 1470
Johtaja Sami Saarela, Suomen toiminnot, UPM, Selluliiketoiminta, puh. 050 360 6502
Johtaja Teuvo Solismaa, UPM Kaukas, puh. 040 7411 380

Lehdistötilaisuus tänään Lappeenrannassa
UPM järjestää lehdistötilaisuuden tänään klo 11 Kaukaan Kerholla osoitteessa Kaukaankatu 26, Lappeenranta. Tilaisuutta isännöivät Kaukaan integraatin johtaja Teuvo Solismaa.
Yhteyshenkilö: Viestintäpäällikkö Antti Ratia, puh. 040 487 2173.

***

UPM, Mediasuhteet
ma-pe klo 9-16
puh. 040 588 3284
media@upm.com

www.twitter.com/UPM_News
www.facebook.com/UPMGlobal


Taustatietoa toimituksille

UPM
UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 20 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM Pulp
UPM on yksi maailman johtavista havu- ja koivusellun sekä eukalyptussellun tuottajista. Asiakkaamme toimivat eri puolilla maailmaa useilla tuotealueilla, kuten pehmo- ja erikoispaperit, kartonki sekä paino- ja kirjoituspaperit. Omat sellun myynnin ja teknisen asiakaspalvelun tiimimme toimivat lähellä asiakkaita Euroopassa ja Kiinassa. Tuotanto koostuu neljästä modernista tehtaasta, joista kolme on Suomessa ja yksi Uruguayssa. Selluliiketoiminnan palveluksessa on noin 1,500 henkilöä ja vuosituotantokapasiteetti on 3,5 miljoonaa tonnia sellua. Selluliiketoiminta on osa UPM Biorefining -liiketoiminta-aluetta. www.upmpulp.com
 
UPM Kaukas
UPM Kaukas Lappeenrannassa on moderni ja tehokas tehdasintegraatti, joka tuottaa puusta sahatavaraa, valkaistua havu- ja koivusellua, päällystettyä aikakauslehtipaperia, energiaa, sekä uusiutuvaa dieseliä. Tehdasalueella toimiva T&K-keskus mukaan lukien UPM työllistää Kaukaalla kaikkiaan noin 1 200 henkilöä. Sellutehdas työllistää 170 henkilöä ja valmistaa havu- ja koivusellua. Tehtaan vuosituotantokapasiteetti on 740 000 tonnia.