UPM osallistuu Sichuanin kouluprojektiin Kiinassa

UPM on liittynyt suomalaisten yritysten ja yksityishenkilöiden muodostamaan hyväntekeväisyysverkostoon, jonka tavoitteena on rakentaa ala-aste Guiyanin kylään Kiinaan. Guyian sijaitsee Sichuanin maakunnassa 85 kilometrin etäisyydellä vuoden 2008 maanjäristyksen keskipisteestä. Guiyuanin vanha koulu tuhoutui täysin järistyksessä.

Kiinan Suomalainen yhteisö käynnisti kouluprojektin auttaakseen paikallisyhteisöä maanjäristyksen jälkeen. "Suurin osa projektin aloittajista on työskennellyt Kiinassa jo pidemmän aikaa ja tuntevat vastuuta yhteiskunnastaan. Kun kouluja romahti suhteettoman paljon monet meistä miettivät että asialle pitäisi tehdä jotain", kertoo projektipäällikkö Oskar Helling.

Guyianin ala-aste tulee tarjoamaan opetusta noin 250 oppilaalle ensimmäisestä luokasta kuudenteen. Koulun yhteyteen rakennetaan kaivo, ruokala, leikkipaikka ja urheilukenttä. Projektiryhmän tavoitteena on avata koulu syyskuussa 2009.

Oskarin mukaan kaksi kolmasosaa noin 400 000 euron rahoituksesta on kasassa: "Muutamaa lukuun ottamatta kaikki suuret Kiinassa toimivat suomalaiset pörssiyhtiöt lähtivät epäröimättä mukaan. Reippaasta alusta huolimatta tarvitsemme kuitenkin edelleen rahoitusta." Nyt on siis aika yrittää saada myös yksityishenkilöt ja yritykset Suomesta mukaan. "Kaikensuuruiset lahjoitukset ovat tervetulleita", Oskar painottaa.

UPM:lle osallistuminen Sichuanin kouluprojektiin jatkaa yhtiön aiempaa työtä ala-asteopetuksen tukemiseksi Kiinan haja-asutusalueilla.

"Työantajana ja merkittävänä toimijana Kiinan paperimarkkinoilla UPM haluaa tukea maanjäristysalueen uudelleenrakentamista. Koulun rakentaminen on konkreettinen teko, jonka kautta ohjaamme varoja suoraan sinne missä apua tarvitaan", sanoo UPM:n Pekingin edustuston johtaja Soile Korhonen.

UPM:llä on Kiinassa noin 1300 työntekijää. Laajan myyntiverkoston lisäksi yhtiöllä on edustusto Pekingissä. Jiangsun maakunnassa Yangtze-joen varrella sijaitsevalla Changshun tehdasalueella on hienopaperitehdas, tutkimuskeskus ja tarramateriaalitehdas. Vajaan 200 hehtaarin laajuisella tontilla on oma satama, voimalaitos ja jätevedenpuhdistamo.

Lisätietoja Sichuanin kouluprojektista osoitteessa: www.finnish-charity-school.org