UPM myy suomalaiset satamaoperaattorit Rauma Stevedoringin ja Botnia Shippingin australialaiselle Babcock&Brown Infrastructure -yhtiölle

(UPM, Helsinki, 11.10.2007 klo 13.00) – UPM myy omistamansa suomalaiset satamaoperaattorit Rauma Stevedoring Oy:n ja Botnia Shipping Oy:n investointiyhtiö Babcock&Brown Infrastructurelle (BBI). Kauppahinta on 90 miljoonaa euroa. UPM kirjaa kaupasta syntyvän myyntivoiton vuoden viimeiselle neljännekselle. Lopullinen myyntivoitto määräytyy kaupan toteutumisen yhteydessä laadittavan tilinpäätöksen perusteella.

Rauma Stevedoring Oy on Raumalla toimiva satamaoperaattori. Yhtiön vuosiliikevaihto on noin 55 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on keskimäärin 610 henkilöä. Pietarsaaressa toimivan Botnia Shipping Oy:n vuosiliikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on keskimäärin 50 henkilöä.

Kaupan yhteydessä UPM on tehnyt kuljetuksista pitkäaikaisen satamapalvelusopimuksen BBI:n kanssa. Satamaoperaattoreiden myynti noudattaa UPM:n strategiaa luopua ydinliiketoimintaan kuulumattomista liiketoiminnoista.

BBI on kansainvälinen pitkäaikaisiin infrastruktuuri-investointeihin keskittynyt investointiyhtiö, jonka toimialoja ovat kuljetus- ja satamatoiminnot, kiinteistöt sekä energia-ala. Sen omistamien ja operoimien satamien kautta kulkee maailmanlaajuisesti vuosittain noin 150 miljoonaa tonnia tavaraa. Yhtiön vuosiliikevaihto on 1,3 miljardia Australian dollaria (noin 0,8 miljardia euroa) ja sen palveluksessa työskentelee noin 2 900 henkilöä. Lisätietoja www.bbinfrastructure.com.


Lisätietoja antavat klo 14 jälkeen:
Logistiikkajohtaja Jussi Sarvikas, UPM, puh. 0400-620896
Tehtaanjohtaja Jari A. Vainio, UPM, Wisaforest, Pietarsaari, puh. 040-5465 097

Tiedotustilaisuudet
Yrityskauppaa koskevat tiedotustilaisuudet järjestetään tänään 11.10.2007 klo 14.30
- Rauman kaupungintalo, osoite Kanalinranta 3 (opastus).
- Pietarsaaressa Botnia Shippingin ruokalassa, osoite Laukontie 3

Tiedotustilaisuuksissa Raumalla ja Pietarsaaressa ovat läsnä sekä UPM:n että BBI:n edustajat. Lisäksi Rauman tiedotustilaisuudessa on läsnä Rauman kaupungin edustajat.