UPM lopettaa Keuruun viilutehtaan toiminnan

(UPM, Lahti, 17.10.2007 klo 13.00) – UPM:n Keuruun viilutehdasta koskevat yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluissa selvitettiin vaihtoehtoja tehtaan toiminnan jatkamiseksi tilanteessa, jossa viilutukkien määrä vähenee ja viiluliiketoiminnan kannattavuutta on parannettava.

Neuvottelujen perusteella UPM on päättänyt keskittää koivuviilun valmistuksen Lohjan viilutehtaalle ja lopettaa ohutviiluvanerin valmistuksen kokonaan. Keuruun viilutehtaan toiminta loppuu kevään 2008 aikana. Tehtaan koneet ja laitteet hyödynnetään tuotannon kehittämiseen yhtiön muilla tehtailla.

Keuruun tehtaan henkilöstöllä, noin 70 henkilöä, on mahdollisuus siirtyä työskentelemään yhtiön muille vaneri- ja viilutehtaille. Uudelleensijoittautumista UPM:n tehtaille tuetaan muun muassa asettautumisrahan avulla ja korvaamalla suorat muuttokustannukset.

Lisätietoja antaa:
Tuotantojohtaja Kari Hyvönen, UPM Vaneriliiketoiminta, puh. 0400-258 293

 

UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli
10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 28 000 henkilöä. UPM:n päätuotteita ovat painopaperit, tarramateriaalit ja puutuotteet. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. Lisätietoa osoitteessa www.upm-kymmene.fi

UPM tarjoaa korkealaatuisia WISA–vanereita ja viiluja pääasiassa rakentamiseen, sisustamiseen ja kuljetusvälineteollisuuteen. UPM:n vaneriliiketoiminnan liikevaihto oli noin 580 miljoonaa euroa vuonna 2006 ja sen palveluksessa on noin 4 000 henkilöä. Lisätietoa osoitteessa www.wisa.fi