UPM ja Vertaris kierrättävät tarran taustapaperin uudelleen paperiksi

(UPM ja Vertaris, Helsinki,  20.4.2011 klo 11.00) - UPM ja ranskalainen Vertaris aloittavat yhteistyön tarran taustapaperin kierrätyksessä Euroopassa. Tarran taustapaperi on silikonoitua paperia, joka suojaa tarran liimapintaa, kunnes painettu tarra otetaan käyttöön. Valtaosa taustapaperista päätyy tällä hetkellä käytön jälkeen poltettavaksi. UPM:n ja Vertariksen yhteistyön tuloksena taustapaperi uusiokäytetään kestävästi selluksi ja paperiksi.

Vertaris on kehittänyt Voreppessa Ranskassa sijaitsevalla tehtaallaan uusinta teknologiaa, jolla paperipohjaisesta tarran taustamateriaalista poistetaan silikoni. Kierrätetystä taustapaperista valmistetaan Vertariksen tehtaalla sellua, jonka UPM käyttää paperin valmistukseen tehtaillaan.

“Vertaris-yhteistyön myötä UPM:n tarralaminaattia valmistava yksikkö UPM Raflatac laajentaa Euroopassa käyttämäänsä tarramateriaalien RafCycle-kierrätyskonseptia kattamaan myös paperipohjaiset tarran taustamateriaalit”, sanoo UPM:n Teknisten materiaalien liiketoiminnan kehitysjohtaja Erkki Nyberg.

 "Tavoitteemme on lisätä materiaalien uusiokäyttöä. UPM on johtava tarrapaperien ja tarralaminaatin valmistaja sekä maailman suurin keräyspaperin käyttäjä graafisten paperien valmistuksessa. Tarran taustamateriaalin kierrätys paperinvalmistukseen sopii toimintaamme erinomaisesti. Biofore-yhtiönä tuotamme lisäarvoa muun muassa kestävillä ja innovatiivisilla ratkaisuilla", sanoo portfoliopäällikkö Marko Haveri UPM:n Paperiliiketoiminnasta.

"Vertariksen ja UPM:n tuotteissa ja toiminnassa kestävällä kehityksellä on merkittävä rooli. Yhteistyömme paperipohjaisen tarran taustamateriaalin uusiokäytön edistämiseksi tukee koko tarrateollisuuden kehitystä”, sanoo Vertariksen toimitusjohtaja François Vessiere.

Lisätietoja antavat:

Marko Haveri, Portfoliopäällikkö, Paperituotteet, R&D, UPM, puh. 040 777 4484
Erkki Nyberg, Kehitysjohtaja, UPM:n Tekniset materiaalit / UPM Raflatac, puh. 040 864 3204
François Vessiere, Toimitusjohtaja, Vertaris Group, puh. +33 611 860 483

UPM, Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com
 

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 15 maassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 8,9 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM:n paperiliiketoiminta on maailman suurin keräyspaperin käyttäjä painopapereissa. Noin 30 prosenttia UPM:n käyttämästä kuidusta paperituotannossa tulee keräyspaperista. Käytämme noin 3 miljoonaa tonnia keräyspaperia joka vuosi sanoma- ja aikakauslehtien valmistukseen.

UPM Raflatac on maailman johtavia tarralaminaatin valmistajia. Yhtiöllä on 11 tehdasta viidellä mantereella sekä laaja myyntikonttoreiden ja jakeluterminaalien verkosto ympäri maailman. UPM:n Tekniset materiaalit -liiketoimintaryhmään kuuluvan UPM Raflatacin palveluksessa on 2 400 työntekijää, ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli noin 1,1 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.upmraflatac.com.

UPM Raflatacin kierrätyskonsepti RafCycle tarjoaa kestäviä kierrätysmenetelmiä tarralaminaatin koko elinkaaren aikana syntyvälle jätteelle. Tarralaminaatin eri tuotantoprosessien sivutuotteena syntyvä paperi ja muovi kerätään talteen ja käytetään uudelleen UPM ProFi -komposiittituotteiden raaka-aineena tai muissa kestävissä kierrätysprosesseissa, kuten energiantuotannossa. Vertaris-yhteistyön myötä RafCycle-kierrätyskonsepti laajenee kattamaan myös tarralaminaatin taustapaperin kierrätyksen selluksi ja paperiksi.

Vertaris on sataprosenttisen kierrätetyn sellun ja paperin valmistaja. Yhtiöllä on lähes 200 000 tonnin korkealaatuisen sellun valmistuskapasiteetti Voreppen tehtaalla lähellä Grenoblea Ranskassa. Vertaris tuottaa myös kierrätyskuidusta valmistettuja graafisia- ja kopiopapereita. Lisätietoja: www.vertaris.eu