UPM investoi tarran taustapaperiin Tervasaaren tehtaalla Valkeakoskella

UPM investoi noin 60 miljoonaa euroa tarran taustapaperituotannon kehittämiseen Tervasaaren tehtaalla Valkeakoskella. Taustapaperin kysynnän arvioidaan kasvavan 4-8 prosentin vuosivauhtia. Investoinnilla halutaan paitsi vastata markkinan kasvuun, myös parantaa tehtaan tuotantotehokkuutta ja tuotteen laatua.

Investoinnin myötä koneen kapasiteetti lisääntyy 45 000 tonnilla vuodessa. Paperikoneen kapasiteetti on investoinnin jälkeen 175 000 tonnia. Uusinta valmistuu kesällä 2005.

Tervasaari toimittaa taustapaperia maailmanlaajuisesti, suurin markkina on kuitenkin Eurooppa. Loppukäyttöalueista tärkeimmät ovat tuote-etiketöinti, viivakooditarrat sekä tulevaisuuden tuotteena radiotaajuustekniikkaan perustuvat RFID-etätunnistimet. Asiakaskunta koostuu suurista ja keskisuurista tarralaminaatin valmistajista ja silikonoijista.

Tervasaaren tehdas on maailman johtava tarran taustapaperin valmistaja. Tarran taustapaperia valmistava PK 8 käynnistyi 1996 ja on jo ennestään tuotealueellaan maailman suurin ja tehokkain paperikone. Investoinnissa uusitaan koneen puristinosa, jälkikäsittely ja tehdään tarpeelliset muutokset kuivausosalla ja sellutehtaalla.

Lisätietoja antaa:
Tarrapaperiliiketoiminnan johtaja Eero Kuokkanen, UPM, puh. 0204 16 2300

UPM
Viestintä
27.4.2004