UPM investoi 4,5 miljoonaa euroa Kaukaan vaneritehtaaseen

UPM investoi 4,5 miljoonaa euroa Kaukaan vaneritehtaan kehittämiseen. Investoinnin tarkoituksena on varmistaa tehtaan kilpailukyky ja vahvistaa yhtiön asemaa erityisesti kuljetusvälinevanereiden markkinoilla.

Kaukaan vaneritehtaan sorvausta ja viilun kuivausta modernisoidaan ja tehtaalle asennetaan uusi viilun paikkauslinja ja vanerin pakkauslinja. Tehtaan tehokkuutta lisäävän investoinnin on määrä valmistua syksyyn 2005 mennessä.

Lappeenrannassa sijaitseva Kaukaan vaneritehdas valmistaa noin 55 000 kuutiometriä koivuvaneria vuodessa. Investoinnin toteuduttua ja työaikajärjestelyiden avulla on mahdollista nostaa vuosituotanto 90 000 kuutiometriin. Tuotannon lisääntymisestä johtuen on tehtaalla avattu yhtiön sisäiseen hakuun 26 työpaikkaa. Tehtaalla työskentelee tällä hetkellä noin 380 henkilöä.


Lisätietoja antaa:
Tuotantojohtaja Tuomo Visanko, UPM Puutuotetoimiala, puh. 0400-352 990.


UPM, Puutuotetoimiala
Viestintä/miia.narekorpi@upm-kymmene.com
8.12.2004


UPM on maailman suurimpia metsäteollisuusyrityksiä, jonka päätuotteita ovat paperit, jalostusmateriaalit ja puutuotteet. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2003 noin 10 miljardia euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 34 000 henkilöä. UPM tarjoaa korkealaatuisia WISA-puutuoteratkaisuja rakentamiseen ja teollisiin loppukäyttökohteisiin. Yhtiön vuosittainen vanerinvalmistuskapasiteetti on noin 1,1 miljoonaa kuutiometriä ja sahatavaran noin 2,2 miljoonaa kuutiometriä. UPM:n puutuotetoimialan liikevaihto oli vuonna 2003 noin 1,5 miljardia euroa ja sen palveluksessa on yli 7 000 työntekijää.