UPM Rafsec rakentaa Yhdysvaltoihin RFID-etätunnisteita valmistavan tehtaan

Johtava RFID-etätunnisteiden valmistaja UPM Rafsec rakentaa tehtaan Pohjois-Carolinan Fletcheriin, Yhdysvaltoihin. Investointi lujittaa UPM Rafsecin asemaa yhtenä maailman merkittävimmistä etätunnisteiden toimittajista sekä vahvistaa yhtiön markkina-asemaa Yhdysvalloissa, missä EPC-yhteensopivien (Electronic Product Code) RFID-etätunnisteiden kysyntä kasvaa voimakkaasti.

Korkealaatuisten UHF-etätunnisteiden (Ultra High Frequency) valmistukseen keskittyvä tehdas sijoittuu UPM-konserniin kuuluvan Raflatacin tarralaminaattitehtaan läheisyyteen. Investointi on osa 24 miljoonan US-dollarin (19 miljoonan euron) investointiohjelmaa, joka päätyttyään mahdollistaa miljardin etätunnisteen vuosittaisen tuotantokapasiteetin. UPM Rafsecin uusi tehdas käynnistyy kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

UPM Rafsec on maailman johtava EPC-yhteensopivien RFID-etätunnisteiden toimittaja, ja sen korkealaatuinen ja monipuolinen tuotevalikoima on vastaanotettu erittäin myönteisesti. Yhtiöllä on ollut Yhdysvalloissa myynnin ja teknisen tuen palvelukeskus vuodesta 2004 alkaen. Osana UPM:n Tarraliiketoimintaa UPM Rafsec kehittää liiketoimintaansa yhteistyössä Raflatacin ja tarrapainotalojen kanssa.

"Investointi vahvistaa UPM Rafsecin asemaa globaaleilla RFID-markkinoilla. Arvioimme etätunnisteiden kysynnän kasvavan erityisesti Yhdysvalloissa voimakkaasti" johtaja Heikki Pikkarainen UPM:n Tarraliiketoiminnasta sanoo. "UPM Rafsecin tavoitteena on pysyä RFID-kehityksen kärjessä, ja investoinnin myötä yhtiöllä on kapasiteettia tarjota markkinoille suuria määriä korkealaatuisia RFID-etätunnisteita."

Lisätietoja antavat:
Johtaja Heikki Pikkarainen, UPM Tarraliiketoiminta, puh. 0204 167 800
Johtaja Christer Härkönen, UPM Rafsec, puh. 0204 168 300

UPM
Viestintä
10.5.2005


Toimituksille tiedoksi

UPM Rafsec kehittää ja valmistaa korkealaatuisia langattomaan radiotaajuustekniikkaan (RFID) perustuvia etätunnisteita, joita käytetään älykorteissa ja -tarroissa mm. tuotetunnistuksessa ja varastonhallinnassa. Vuonna 1997 perustettu UPM Rafsec on johtava RFID-etätunnisteiden valmistaja sekä EPC-standardin edelläkävijä, joka keskittyy korkealaatuisten RFID-etätunnisteiden massatuotantoon. Yrityksen pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsevat Tampereella ja tuotantolaitos Jyväskylässä. Lisäksi UPM Rafsecilla on myyntikonttorit Yhdysvalloissa, Hollannissa, Saksassa, Kiinassa, Japanissa ja Singaporessa.

Raflatac on yksi maailman johtavia paperipohjaisten ja synteettisten tarralaminaattien valmistajia ja osa UPM-konsernia. Raflatacilla on tehtaat viidessä maanosassa sekä laaja terminaalien ja myyntikonttorien verkosto ympäri maailmaa. Raflatac työllistää 2 200 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2004 oli noin 800 miljoonaa euroa.

Raflatac ja UPM Rafsec muodostavat UPM:n Tarraliiketoiminnan. UPM on maailman johtavia painopaperinvalmistajia. Aikakauslehtipaperimarkkinoilla yhtiö on selvä markkinajohtaja. Konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli lähes 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on yli 33 000 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. UPM:llä on tuotantolaitoksia 16 maassa, ja yhtiön päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.