UPM Raflatacin RFID-etätunnisteita alppihiihdon maailmancupin kulunvalvonnassa

(UPM Raflatac, Tampere, 4.3.2009) – UPM Raflatac on toimittanut RFID-etätunnisteita miesten alppihiihdon maailmancupin osakilpailun kulunvalvontaan. Maailmancupin osakilpailu ja siihen liittyvä "Piemonte Mondiale 2009" -tapahtuma järjestettiin 20.–22. helmikuuta Italian Sestrieressä.

UPM Raflatac oli mukana Sestrieren alppihiihtotapahtumassa myös viime vuonna. Silloin kyseessä oli naisten maailmancupin osakilpailu.

Italialainen La Modulistica -yritys muokkasi UPM Raflatacin RFID-etätunnisteet alppihiihtotapahtuman kulunvalvonnassa käytetyiksi muovisiksi tunnistekorteiksi. Kaikki tapahtumajärjestäjän valtuuttamat henkilöt saivat RFID-teknologiaa käyttävät tunnistekortit. Tunnistekortti piti sisällään saajan henkilötiedot ja tiedon siitä, mille alueille hänellä on kulkulupa.

Tunnistekortteja käyttivät kaikki ne henkilöt, joilla oli kulkulupa tapahtuman eri alueille. Tunnistekortti oli muun muassa lehdistön edustajilla, urheilijoilla, VIP-vierailla, viranomaisilla ja tapahtuman järjestäjillä. Myös kaikilla ajoneuvoilla oli RFID-teknologian avulla toimiva kulkukortti.

Tunniste- ja kulkukortit skannattiin Brightpointin toimittamien manuaalisten RFID-lukijoiden avulla. Korttien tulostuksesta, yksilöimisestä ja jakelusta vastasi italialainen, kulunvalvontaan erikoistunut yritys, Alfi.

Lisätietoja tapahtumasta http://www.vialattea.it/en/ski_world_cup.html.

Lisätietoja antaa:
Samuli Strömberg, markkinointijohtaja, RFID, UPM Raflatac, puh. 040 740 9588