UPM ProFi kestävän kehityksen esimerkkimateriaalina Shanghaissa - Suomen Kirnu saa puumuovikomposiittiverhouksen

(UPM, Helsinki, 20.3.2009 klo 10.00) – Shanghaissa vuonna 2010 järjestettävän EXPO 2010 -maailmannäyttelyn Suomen paviljonki verhotaan UPM:n puumuovikomposiitista valmistetuilla moderneilla paanuilla.

Suomi osallistuu näyttelyyn Kirnu-nimisellä paviljongilla, jonka on suunnitellut helsinkiläinen arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit. 3 000 neliömetrin tontille rakentuvan, innovatiivisen Kirnun materiaalivalinnoissa painottuu Suomen hyvinvointiteeman mukaisesti mahdollisimman vähäinen ympäristökuormitus.

Kirnu-paviljonki verhotaan erityisesti projektia varten suunnitelluilla, suomumaisilla paanuilla, jotka on valmistettu UPM ProFi -puumuovikomposiitista. Pääosin kierrätysmateriaalista valmistettu innovatiivinen materiaali soveltuu erinomaisesti ulkokohteisiin. Ympäristöystävällinen UPM ProFi on pintakovaa, se ei ime vettä ja säilyttää värinsä hyvin erilaisissa sääoloissa.

Shanghaissa esiteltävän Kirnun ulkoverhouksen kokonaispinta-ala on 3 700 neliömetriä ja sitä varten valmistetaan ruiskuvalamalla noin 25 000 paanua. Yksittäisen paanun koko on 350x600mm. Väriltään Kirnu tulee olemaan marmorinvalkoinen.

Kirnu edustaa ihannekaupunkia

"Kirnua suunnitellessamme meitä kiehtoi ajatus siitä, että paviljongin rakentamiseen voisi käyttää teollisuudesta kierrätettyä materiaalia. UPM ProFi istui ajatuksellisesti hyvin Kirnuun, sillä Suomen paviljonki edustaa kestävän kehityksen ihannekaupunkia", kertoo arkkkitehti Teemu Kurkela JKMM Arkkitehdeistä.

UPM ProFin pääraaka-aine saadaan UPM Raflatacin tarralaminaattituotannon arvoketjussa hyödyntämättä jäävästä paperista ja muovista. Muina Kirnun rakennusmateriaaleina käytetään terästä, puuta, kiveä, lasia ja tekstiilejä. Maailmannäyttelyn jälkeen Kirnu on tarkoitus siirtää uuteen paikkaan. Paviljongin kaikki rakennusosat tehdäänkin niin, että purkaminen ja uudelleenpystytys on mahdollista.

Myös UPM ProFi liiketoiminta-alueen johtaja Markku Koivisto on tyytyväinen yhteistyöhön: 'Uuden materiaalin valinta mukaan projektiin on UPM ProFille osoitus onnistuneesta ympäristöystävällisyyden ja teknisten ominaisuuksien yhdistämisestä. On hienoa, että pääsemme tekemään materiaalia tunnetuksi Kirnun kaltaisessa ainutlaatuisessa ja kansainvälisessä yhteydessä.'

Shanghain EXPO 2010 -maailmannäyttelystä ennakoidaan kaikkien aikojen suurinta. Yli 300 hehtaarin näyttelyalueelle odotetaan 1.5.–31.10.2010 jopa 80 miljoonaa vierasta. Näyttelyn teemana on ”Parempi kaupunki, parempi elämä”. Suomen omat teemat maailmannäyttelyssä käsittelevät hyvinvointia niin osaamisen kuin puhtaan ympäristönkin näkökulmasta.

Lisätietoja antaa:
Johtaja Markku Koivisto, UPM ProFi, puh. 040 861 2852

Kuvia ja video ovat ladattavissa myös Finpron sivuilla www.finlandatexpo2010.fi/paviljonki

* * *
UPM ProFi -liiketoiminta-alue kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia
puumuovikomposiittituotteita eri loppukäyttökohteisiin. UPM ProFi on innovatiivinen ja ympäristöystävällinen materiaali, jonka pääraaka-aineena on tarramateriaalituotannosta kierrätetty paperi ja muovi. Lisätietoja osoitteessa www.upmprofi.fi.

UPM kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyrityksiin. UPM:n liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. Kustannustehokkuus, muutosvalmius ja innovaatiokyky ovat kilpailukykymme perusta. UPM:n palveluksessa on noin 25 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 14 maassa. Liikevaihto vuonna 2008 oli 9,5 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä. www.upm-kymmene.fiKirnu lähikuva(jpg) »

Kirnu lähikuva paanusta(jpg) »

Kirnu paviljonki(jpg) »