UPM-Kymmenelle virolaisen koivuvaneritehtaan koko osakekanta

UPM-Kymmene ostaa AS Forestexin ja Stora Enso Timber AS:n (aikaisemmin AS Sylvester) osuudet virolaisesta koivuvaneritehtaasta, AS FSS Plywoodista. Tehdas siirtyy kokonaisuudessaan UPM-Kymmenen omistukseen. Samalla UPM-Kymmene myy omistuksensa AS Forestexissa Stora Enso Timber AS:lle.

AS FSS Plywoodin perustivat vuonna 2000 Virossa puunhankintaa harjoittavat AS Forestex ja AS Sylvester sekä UPM-Kymmene-konserniin kuuluva vanerinvalmistaja Schauman Wood Oy. Otepäässä sijaitseva tehdas valmistaa korkealuokkaista koivuvaneria rakennus-, huonekalu- ja kuljetusvälineteollisuuden käyttöön. Tehtaan vuosituotanto on 20 000 kuutiometriä koivuvaneria, joka markkinoidaan WISA-tuotemerkillä. Markkinoinnista vastaa Schauman Wood. Valtaosa tuotannosta menee vientiin lähinnä Keski-Euroopan markkinoille.

Kauppojen toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksymistä.

Lisätietoja:
Johtaja Kari Makkonen, UPM-Kymmene Puuteollisuus, puh. 040-585 0865.


UPM-Kymmene Puuteollisuus
Viestintä/miia.narekorpi@upm-kymmene.com
10.4.2003


UPM-Kymmene on Euroopan johtavia puutuotteiden valmistajia, kehittäjiä ja jakelijoita. Yhtiön WISA-puutuotteiden valikoima sisältää niin erikoisvanereita, viiluja kuin sahatavaraa ja jalosteita. UPM-Kymmene Puuteollisuuden liikevaihto vuonna 2002 oli 1,5 miljardia euroa ja sen palveluksessa työskentelee 7 500 henkilöä.