UPM-Kymmene vastustaa voimakkaasti Yhdysvaltain oikeusministeriön aikomusta estää MACtac-kauppa - Yhtiö tähtää edelleen kaupan toteutumiseen ja uskoo myönteiseen ratkaisuun

Osavuosikatsauksensa julkistamisen yhteydessä UPM-Kymmene ilmaisi edelleen hämmennyksensä Yhdysvaltain kilpailuviranomaisten ilmoituksesta estää yrityskauppa, jolla UPM-Kymmene hankkisi yhdysvaltalaisen tarravalmistajan, MACtacin. UPM-Kymmene uskoo vahvasti, että kauppa edistää kilpailua Yhdysvalloissa ja on siten asiakkaiden etujen mukainen. Yhtiö aikoo voimakkaasti puolustaa yritysostoa.

UPM-Kymmenen tytäryhtiö Raflatac on suhteellisen pieni toimija Yhdysvaltain tarramarkkinoilla. Yrityskaupan myötä Raflatac pystyisi tarjoamaan täyden tuotevalikoiman Yhdysvaltain markkinoilla ja siten kilpailisi entistä tehokkaammin. Yhtiön markkinaosuus olisi yrityskaupan jälkeenkin vain noin 15 prosenttia.

Raflatacin menestys Yhdysvaltain tarramarkkinoilla on perustunut korkealaatuisiin tuotteisiin, hyvään asiakaspalveluun ja kilpailukykyisiin hintoihin. Yhdysvaltain viranomaiset ovat todenneet UPM-Kymmenen myönteisen kilpailuvaikutuksen asiakirjoissaan mainitsemalla, että "voimakkaan kilpailun myötä tarra-asiakkaat ovat nauttineet selvästi alemmista hinnoista ja korkealaatuisemmista tuotteista ja palveluista, kuin mitä he olisivat voineet muutoin hankkia". Viranomaiset eivät näytä myöskään huomioineen, että tarramateriaalien hinnat ovat viime vuosina jatkuvasti laskeneet.

UPM-Kymmenen saaman tiedon mukaan tapauksen käsittely tuomioistuimessa alkaa kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla 2003.

Erillisessä, tarralaminaattimarkkinoiden "kilpailijoiden välistä hintojen sopimista ja muuta yhteistyötä koskevassa rikosoikeudellisessa tutkinnassa" UPM-Kymmene aikoo toimia yhteistyössä Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa. Yhtiö ei ole toistaiseksi saanut yksityiskohtaisia tietoja tutkimuksen sisällöstä tai lisätietopyyntöjä.

Lisätietoja antavat:
Toimitusjohtaja Pentti Kallio, Raflatac-ryhmä, puh. 0204 15 0015
Sijoittajasuhdejohtaja Olavi Kauppila, UPM-Kymmene, puh. 0204 15 0658


UPM-Kymmene Oyj
Viestintä
23.4.2003