UPM Forest Life on Vuoden metsäteko

Suomen Metsänhoitajaliitto ja Nordea Pankki ovat valinneet UPM Forest Life -verkkosivuston Vuoden metsäteoksi. Sivuston tekijöistä palkittiin Päivi Salpakivi-Salomaa ja Robert Taylor, jotka ovat tekijätiimin ydinryhmää.

"Virtuaalinen patikkaretki on uusi ja innovatiivinen tapa tuoda metsäluonto myös kaupunkilaisten ulottuville", Metsänhoitajaliiton toiminnanjohtaja Tapio Hankala sanoo palkintoperusteluissaan. "Siinä yhdistyvät onnistuneesti metsän monet arvot. Uusimman viestintäteknologian keinoin tuotetaan elämyksiä, mutta samalla jaetaan monipuolista tietoa metsästä elinympäristönä, virkistyksen lähteenä ja elinkeinona."

Metsänhoitajaliiton perustaman Vuoden metsäteko -palkinnon tarkoituksena on palkita vuosittain ennakkoluuloton ja näkyvä teko, jolla on edistetty metsätaloutta tai tietämystä Suomen metsistä. Palkinto on jaettu vuodesta 1995 lähtien.

"Arvostamme tätä palkintoa suuresti. Sivustoa ovat arvioineet metsäammattilaiset ja palkinto on osoitus, että he arvostavat sivujen sisältöä ja toteutustapaa," toteaa Päivi Salpakivi-Salomaa huomionosoituksesta.

Kävijöitä sivustolla on tähän mennessä ollut noin 90 000. Favourite Web Awards (FWA), eräs merkittävimmistä Internet-sivustojen arviointipalveluista, valitsi UPM Forest Life:n maailman päivän sivuksi huhtikuussa 2007. Lisäksi sivusto ylsi finaaliin Cannes Lions -markkinointifestivaaleilla.

Lisätietoja: Metsänhoitajaliiton tiedote 23.8.2007