UPM, Metso ja Oulun yliopisto käynnistävät teknologiaohjelman Kajaanissa

(UPM, Helsinki, 26.11.2008 klo 10.00) - UPM käynnistää yhdessä Metson ja Oulun yliopiston kanssa Kajaanissa teknologiaohjelman uusiutuvan kemiallisen puunjalostusteollisuuden mittaus- ja säätöratkaisujen kehittämiseksi. Ohjelma keskittyy erityisesti prosessivesien, energiatuotannon ja biojalostamon tarpeisiin suunnattujen sovellusten kehittämiseen.

Ohjelman suunnittelu alkaa välittömästi ja tavoitteena on vuoden 2009 alussa käynnistyvä kolmivuotinen teknologiaohjelma. Ohjelman laajuus on noin 70 henkilötyövuotta ja kustannusarvio noin kuusi miljoonaa euroa. Ohjelman on suunniteltu työllistävän 5 -10 henkilöä UPM:n Kajaanin tehtaalta.

Teknologiaohjelmassa hyödynnetään UPM:n Kajaanin tehtaan henkilöstön tutkimus- ja kehitysosaamista sekä metsäteollisuuden prosessien tuntemusta. Ohjelman keskeisenä päämääränä on tukea uusien liiketoimintojen kehittämistä ja säilyttää Kajaaniin pitkällä aikavälillä syntynyt osaaminen. Metso-konsernilla on alueella jo vuosikymmeniä toiminut prosessimittalaitteita kehittävä ja markkinoiva yksikkö. Ohjelmassa hyödynnetään myös Oulun yliopiston mittaustekniikan sekä prosessi- ja ympäristötekniikan osaamista. Yksiköillä on laaja mittaus- ja säätötekniikan tutkimuslaitosten ja yliopistoyksiköiden verkosto, jonka osaamista voidaan kytkeä teknologiaohjelmaan tarpeen mukaan.


Lisätietoja antavat:
Tutkimus- ja kehitysjohtaja Pekka Hurskainen, UPM Tutkimuskeskus, puh. 0400 645 969, s-posti: pekka.hurskainen@upm-kymmene.com
Liiketoimintajohtaja Martti Artama, Metso Automation Kajaani, puh. 040 738 8295, s-posti: martti.artama@metso.com
Tekniikan tohtori Jouni Tornberg, Oulun yliopisto, puh. 040 555 0756, s-posti: jouni.tornberg@ee.oulu.fi
Dekaani Kauko Leiviskä, Oulun yliopisto, puh. 040 554 7572, s-posti: kauko.leiviska@oulu.fi