Tonttikaupassa kannattaa luottaa ammattilaiseen

(UPM, Valkeakoski, 18.2.2009) - UPM myy Bonvesta-tuotemerkillä rantatontteja ja metsä-palstoja ympäri kauneinta Suomea. Tarjolla on satoja rantatontteja, jotka on helppo löytää kohdepalvelun kautta.

Tavoitteena on tehdä tontin ostamisesta mahdollisimman helppoa ja turvallista. Valttina on asiakaslähtöisyys: Bonvesta-tonttien rajalle vedetään tiet ja sähköt valmiiksi, ja tonteille on rakennusluvat. Näin asiakas säästyy maakauppojen mahdollisilta sudenkuopilta.

”Edelleenkin tontinostaja saattaa unohtaa tarkistaa, onko ostetulla tontilla rakennusoikeutta. Meidän kanssamme ei tule ikäviä yllätyksiä”, sanoo maankäytön suunnittelupäällikkö Heli Hakala. ”Ennen kuin raakamaasta tulee valmis Bonvesta-tontti, se käy läpi pitkän prosessin. Rakentamista ohjataan kaavoituksella tiukassa viranomaisvalvonnassa.”

Tarjolla sekä rantaa että metsää

Tarjolla oleva kohdevalikoima jakautuu rantatontteihin, metsäpalstoihin, lisämaihin sekä metsäomaisuuteen.

Bonvesta-rantakohteita löytyy Itä- ja Keski-Suomen maisemista, Etelä- ja Pohjois-Karjalasta sekä Kainuusta. Rantaviivan muotoon, tontin ympäristöön ja ilmansuuntiin voi tutustua helposti Bonvestan kotisivujen kohdepalvelussa.

”Tontteja ja palstoja voi käydä katsomassa omatoimisesti, mutta myös kohteen myyjän yhteystiedot löytyvät vaivatta kohdepalvelusta”, Heli Hakala muistuttaa.

UPM:n Bonvesta-rantatontteja ja kaavoitettavia alueita on edelleen runsaasti painottuen Itä- ja Keski-Suomeen, Pohjois-Karjalaan sekä Kainuuseen. Uusia rantatontteja tulee myyntiin keskimäärin 400 kappaletta vuodessa.

UPM:n uusin avaus on tarjota ostettavaksi noin 1 000–5 000 hehtaarin metsäomaisuus-kokonaisuuksia eri puolilta Suomea. Kaupan yhteydessä solmitaan puukauppa- ja metsäpalvelusopimus asiakkaan tarpeiden mukaan. Sopimus tekee metsän hoidosta helppoa, ja takaa vakaan ja pitkäaikaisen tuoton.

Lue lisää Bonvesta-rantatonteista: http://www.bonvesta.fi/

Lisätietoja:
Maankäytön suunnittelupäällikkö Heli Hakala, UPM Metsä, puh. 0204 16 4635

Tontinostajan muistilista

1. Tiedä mitä ostat. Vaadi aina, että kaupan kohde on selvästi maastoon merkitty ja että kauppakirjan liitteeksi tuleva kartta on selkeä ja yhtäpitävä maastomerkintöjen kanssa.

2. Varmista rakennusoikeus. Vaadi tontin myyjältä kaavapäätökseen, voimassaolevaan rakennuslupaan tai ns. poikkeuslupaan perustuvat tiedot siitä, mitä tontille saa rakentaa ja mille etäisyydelle rantaviivasta rakennukset saa sijoittaa.

3. Varmista kulkuyhteydet. Tarkista aina, että kauppakirjaan on merkitty, mistä sinulla on oikeus kulkea tontillesi. Tarkista myös kuka maksaa mahdolliset tien ja/tai venevalkaman rakentamiskustannukset.

4. Tarkista kiinnitykset. Määräalaa myytäessä kantatilaa saattaa rasittaa velkakiinnitys, eli tila on myyjän velan panttina. Vaadi myyjältä kauppakirjaan selvä kauppaehto, jossa myyjä ilmoittaa myyvänsä määräalan sinulle vapaana kaikista velkarasituksista.

Yllä mainitut tiedot voi myös saada viranomaisilta maksua vastaan. Tiedot asiakirjoista ja niistä vastaavista viranomaisista löydät osoitteesta http://www.bonvesta.fi/rantatontit/tietopaketti/perustietoa/