Telko aloittaa UPM ForMi -komposiitin jälleenmyynnin

(UPM, Helsinki, 15.11.2011 klo 10.30) – UPM ja Telko ovat solmineet jakelijasopimuksen uudesta komposiittituotteesta UPM ForMista. Telko myy UPM:n kehittämää luonnonkuitukomposiittia kansainvälisen jakeluverkoston kautta. Asiakkaita ovat muun muassa huonekalu-, auto- ja elektroniikkateollisuus sekä kuluttajatuotteita valmistavat muoviteollisuuden yritykset.

”Sopimuksen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uuden mielenkiintoisen tuotteen. UPM ForMi täydentää hyvin Telkon tuotevalikoimaa ja lisäksi yhteistyö UPM:n kanssa avaa uusia mahdollisuuksia muovimarkkinoilla”, sanoo Telkon toimitusjohtaja Kalle Kettunen.

UPM:n ja Telkon välinen jakelijasopimus nopeuttaa uuden UPM ForMi -komposiitin pääsyä markkinoille, toteaa UPM:n uusista kuitumateriaaleista vastaava johtaja Stefan Fors. ”Tavoitteenamme on kasvattaa kansainvälistä liiketoimintaa ja löytää uusia kansainvälisiä kehityskumppaneita. Telko tarjoaa meille tehokkaan ja laajan jakeluverkoston.”

UPM ForMi -komposiitista voi tehdä tuotteita sekä teollisuus- että kuluttajakäyttöön. Uusi komposiitti valmistetaan sellukuidusta ja puhtaista muovipolymeereistä. Kuidun osuus vaihtelee loppukäyttökohteesta riippuen 20 prosentista 60 prosenttiin.

Uutta UPM ForMi -komposiittia voi värjätä ja ruiskuvalaa kuten muovia. Materiaalista valmistetut tuotteet ovat tasalaatuisia, myrkyttömiä ja hajuttomia. Telko toimittaa materiaalin ruiskuvalajalle granulaatteina, jotka UPM valmistaa Lahdessa.

Lisätietoja antaa :
Kalle Kettunen, toimitusjohtaja, Telko, puh: 09 521 7201
Stefan Fors, johtaja, Uudet kuitumateriaalit, UPM, puh: 040 5713338

Telko
Aspo-konserniin kuuluva Telko hankkii ja jakelee teollisuuden muoviraaka-aineita ja kemikaaleja. Telkolla on omat toimipisteet Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Venäjällä, Kazakstanissa, Ukrainassa, Valko-Venäjällä ja Kiinassa. Telko ja muut monialayhtiö Aspon liiketoiminnat hakevat kannattavaa kasvua erityisesti idän kasvumarkkinoilta. www.telko.com , www.aspo.fi

UPM
UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 500 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

UPM:n Uudet liiketoiminnat (New Businesses and Development, NBD) on olennainen osa yhtiön uudistumista ja Biofore-strategiaa. Uusien liiketoimintojen tavoitteena on luoda lisäarvoa uusiutuvalle puuraaka-aineelle jalostamalla ideat uusiksi tuotteiksi ja liiketoiminnoiksi. Kärkihankkeita ovat uudet kuitumateriaalit, fibrilliselluloosa ja biokemikaalit. www.upm.com/fi/komposiitit

www.twitter.com/UPM_News