Puulle on hyvä kysyntä

Paperiteollisuuden työselkkaus on ohi ja tehtaat käyvät näillä näkymin lähes täysillä ainakin loppuvuoden ajan. Vaikka tehtaiden seisokit aiheuttivat touko-kesäkuussa merkittävän supistuksen UPM:n tehtaiden puunkäyttöön, puuta tarvitaan vähintäänkin normaalit määrät.

Kesä oli kotimaan puukaupassa tavallista hiljaisempi – ilmeisesti työselkkauksen aiheuttaman yleisen epävarmuuden seurauksena – mutta näyttäisi olevan viriämässä normaaliksi. UPM ostaa kaikkia puutavaralajeja, mutta maamme suurimpana kuusenkäyttäjänä olemme luonnollisesti eniten kiinnostuneet kuusivaltaisista leimikoista. Työselkkaus kasvatti kuitenkin katkotun puun varastojamme siinä määrin, että pystymme ostamaan hankinta- ja käteispuuta vain rajoitetusti.

Metsäveromuutoksen siirtymäkausi päättyy tämän vuoden lopussa, ja pinta-alaverotuksessa olevilla on vielä muutama kuukausi aikaa vanhan verojärjestelmän tarjoamasta ”verovapaudesta”. Pyrimme mahdollisuuksiemme mukaan hoitamaan näiden ”veroleimikoiden” korjuun vielä tämän vuoden aikana. Asiassa kannattaa ottaa kiireellisesti yhteyttä ostohenkilöstöömme; metsäpalveluasiakkaamme ovat luonnollisesti näissä kaupoissa etuoikeutetussa asemassa. Metsänomistajille on tarjolla myös pankkien kehittämiä uusia rahoitusjärjestelyjä niissä tapauksissa, jolloin leimikon korjuuta ei pystytä hoitamaan kuluvan vuoden aikana.

Puulla on nyt hyvä kysyntä ja edelleen hyvät hinnat.

Lisätietoja:
Ostojohtaja Pekka Rajala, puh. 0204 16 3802

UPM Metsä
30.8.2005