Koululaisten metsävisa on käynnistynyt

Yläkoululaisten Metsävisa on käynnistynyt. Koko kevään kestävä kilpailu on yksi UPM:n valtakunnallisista koululaistukihankkeista.

Tänä vuonna Metsävisassa paneudutaan ajankohtaisiin petoasioihin. Metsävisassa selviää, mitä suomalaiset nuoret tietävät Suomessa esiintyvistä pedoista, niiden elintavoista ja elinoloihin vaikuttavista asioista.

Kilpailuun osallistuu lähes 30 000 yläkoululaista ja ilmoittautuneita yläkouluja on kaikkiaan 400 kaikkialta Suomesta - Ahvenanmaan saaristosta pohjoisimpaan Lappiin. Opetussuunnitelmien perusteisiin tukeutuvat visakysymykset ovat biologian ja maantieteen opettajien käsialaa.

Alkukilpailu käytiin kouluissa tällä viikolla. Koulujen parhaat visailijat jatkavat maakuntatasolla ja maakuntien parhaat kutsutaan 29.-30.5. loppukilpailuun Helsinkiin.

Metsäalan yhteisen Metsä puhuu -tulevaisuushankkeen vuoden suurin tempaus järjestetään Metsävisan yhteydessä. Silloin Metsä puhuu näkyy monin paikoin maassamme siellä, missä nuoretkin liikkuvat, kaduilla ja elokuvateattereissa. Tarkoituksena on vedota nuoren mielenkiintoon, jotta hän harkitsisi vakavasti myös metsäalaa.

UPM Metsän metsäammattilaiset jakavat palkinnot omille kummikouluilleen joko luokissa tai metsäretkellä myöhemmin keväällä. UPM:llä on 130 Metsävisa-kummikoulua. 

Metsävisan eri vaiheissa UPM:n lisäksi mukana ovat Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry, Suomen Metsäyhdistys, OP-Pohjola, Metsähallitus, Stora Enso Metsä, Metsäliitto, Suomen metsäkeskus, Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio, Metsäteollisuus ry ja Suomen Metsäsäätiö. 

Kilpailu järjestetään tänä vuonna 31. kerran.