Kasvaako Suomen menestys puussa? - UPM Suomi Areenassa Porissa 17.7.2012

(UPM, Helsinki, 16.7.2012, klo 13.00) - UPM:llä on Suomessa määrällisesti enemmän tuotantolaitoksia kuin missään muussa yhtiön 16 toimintamaassa. Myös huomattava määrä henkilöstöstä työskentelee Suomessa. Täydennämme olemassa olevia liiketoimintojamme uusilla, innovatiivisilla tuotteilla ja materiaaleilla. Kehitämme jatkuvasti toimintamme tehokkuutta pitääksemme huolta kansainvälisestä kilpailukyvystämme.

Omat toimemme kilpailukyvyn ylläpitämiseen eivät kuitenkaan riitä. Valtiovallan päätöksillä ja linjauksilla on suuri vaikutus niin UPM:n kuin muidenkin suomalaisten kansainvälisillä markkinoilla toimivien yritysten toimintaedellytyksiin.

Miten pystyisimme hoitamaan ja hyödyntämään metsiemme vihreää kultaa viisaasti meidän kaikkien suomalaisten hyväksi? Mikä on toimivan infrastruktuurin merkitys? Miten valtion energia- ja ympäristöpoliittiset linjaukset tai verotus vaikuttavat yritysten toimintaedellytyksiin ja kilpailukykyyn? Onko meillä tulevaisuudessa huippuosaajia Suomessa kehittämään ja jalostamaan puuta monipuolisesti? Uskommeko me suomalaiset, että metsä on täynnä uusia mahdollisuuksia, mitä kannattaa hyödyntää?

Näistä asioista keskustelemme tiistaina 17.7. kello 15.45 – 17.00 Porissa Suomi Areena 2012 -tilaisuudessa Porin kaupungintalon pihalla tai sateen sattuessa kaupungintalon valtuustosalissa. Panelisteina paikalla ovat vuorineuvos Jorma Eloranta, ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja ja Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Hakala, Euroopan parlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola sekä ympäristöministeri Ville Niinistö. Keskustelua johdattelee Stefan Sundman UPM:stä.

Suomi Areena on MTV3-kanavan isännöimä yhteiskunnallinen kesätapahtuma Porissa, joka järjestetään tänä vuonna 14.-20. heinäkuuta. Yleisölle avoin keskustelutapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006. 

Lisätietoja:
UPM Media Desk, puh. 040588 32 84 

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 24 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Vuosittainen liikevaihto on yli 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company www.upm.fi